Stewart Island

Eiland

SCROLL

Stewart Island

Eiland

Stewart Island, gelegen op ongeveer 30 kilometer ten zuiden van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland, staat bekend om zijn ongerepte wildernis, rustige sfeer
en overvloedige mogelijkheden voor avontuurlijke verkenningen. Als het derde grootste eiland van Nieuw-Zeeland, maar met een kleine bevolking van slechts enkele honderden mensen, biedt Stewart Island een unieke ontsnapping aan de drukte van het vasteland.

Het eiland wordt gedomineerd door weelderige bossen, met name de Rakiura National Park, dat het grootste deel van het eiland beslaat. Het park biedt een uitgebreid netwerk van wandelpaden, variërend van korte wandelingen tot meerdaagse tochten, waardoor bezoekers kunnen genieten van de natuurlijke schoonheid van dichte bossen, kristalheldere meren en schilderachtige kustlijnen. Een hoogtepunt voor natuurliefhebbers is de mogelijkheid om de inheemse kiwi-vogels in het wild te zien,
aangezien Stewart Island een van de beste plekken ter wereld is om deze iconische vogels te spotten.

Naast wandelen biedt Stewart Island ook een scala aan andere buitenactiviteiten, waaronder kajakken, vissen, jagen, vogels kijken en boottochten om de omringende wateren te verkennen. Met zijn overvloedige vispopulaties is het eiland een paradijs voor sportvissers, terwijl de kajaktochten langs de kustlijn een kans bieden om afgelegen baaien en rotsachtige inhammen te verkennen.

Ondanks zijn afgelegen ligging heeft Stewart Island een aantal accommodatie mogelijkheden voor bezoekers, variërend van gezellige bed & breakfasts en vakantiehuisjes tot lodges en campings. De lokale gemeenschap van Stewart Island is gastvrij en vriendelijk, en de ontspannen eilandcultuur draagt bij aan de charme van een bezoek aan dit afgelegen stukje paradijs. Of je nu op zoek bent naar avontuur in de natuur, ontspanning op afgelegen stranden of een kans om wilde dieren te spotten, Stewart Island biedt een unieke en onvergetelijke ervaring voor reizigers die op zoek zijn naar een ontsnapping aan de drukte van het moderne leven.

Maak kennis
met ons team

Door onze ruime ervaring, kennis en passie voor de prachtige bestemmingen, helpen wij je graag bij het maken van de juiste keuzes tijdens het ontwerpen van jouw ideale reis.