Namibië

Land van vergezichten

SCROLL

Namibië

Namibië wordt ook wel een land vol contrasten en extremen genoemd. Hier bevindt zich de oudste woestijn ter wereld, de Namib Desert, met zijn indrukwekkende hoge en roodgekleurde zandduinen. Het noordoosten van Namibië is het tegenovergestelde en grotendeels groen. De enorme leegte en uitgestrektheid maken
dit land zo bijzonder. 
De bevolking is al even veelzijdig als het landschap. In de droge uithoeken van het
land treft u de traditionele 
volkeren als de Himba’s en San (Bosjesmannen) aan. Namibië werd in
1990 onafhankelijk. De hoofdstad van 
Namibië is Windhoek. Deze stad heeft nog Duitse invloeden. 
Dit is eveneens merkbaar in de plaatsen Lüderitz, Walvisbaai en Swakopmund, gelegen aan de kust.

Nationale parken

Namibië kent 10 nationale parken, waarvan het Etosha National Park een van de bekendere wildparken is.
Uiteenlopend groot wild is hier te zien en in het park zijn diverse overnachtingsmogelijkheden. De Fish River Canyon is tevens een bekend fenomeen, gelegen in het zuiden van Namibië. Qua grootte komt deze canyon op de tweede plaats, na de Grand Canyon in de Verenigde Staten. De Namib Desert heeft veel overeenkomsten met een maanlandschap. De enorme zandduinen reiken tot wel 300 meter hoogte. Langs de Skeleton Coast zijn in het verleden vele schepen gezonken. In het uiterste noorden ligt Kaokoland, een van de minst toegankelijke streken.

Praktische informatie Namibië

Een visum is niet vereist bij een toeristisch bezoek van maximaal 3 maanden.

U hebt een paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is na vertrek uit Namibië. Zorg voor tenminste 2 lege pagina’s in
uw paspoort. Een retour- of doorreisticket is verplicht.

BELANGRIJK: Het Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft de immigratiewetten aangescherpt. Een belangrijk onderdeel van deze wetswijziging is de nieuwe plicht voor reizende ouders met minderjarige kinderen om in het bezit te zijn van een originele geboorteakte van hun kind(eren) in het Engels.

Bij reizen naar buitenlandse bestemmingen zijn vaccinaties of andere voorzorgsmaatregelen aanbevolen of soms zelfs verplicht.
Vaak moeten deze middelen een bepaalde tijd voor vertrek worden toegediend. Zorg dat u ruim voor uw vertrek de juiste informatie inwint via een medische instelling over het gebied dat u gaat bezoeken.

Het is vaak voordelig voor reizigers om een lokale simkaart of eSIM te gebruiken vanwege lagere kosten, betere netwerkdekking
en snelheid.

824.292 km²

(Dat is ongeveer 19.7 keer Nederland)

Ca 2.770.000 (2023)

Officiële taal is Engels. Daarnaast wordt er Duits en Afrikaans gesproken.

Namibische Dollar (waarde is gelijk aan de Zuid-Afrikaanse Rand)

Internationale Creditcards worden geaccepteerd. Houd er rekening mee dat een pincode steeds vaker vereist is bij een creditcardbetaling of geldopname. Vraag deze pincode dus tijdig aan bij uw creditcardmaatschappij of bank. Geldautomaten vindt u door het gehele land.

UTC +1 (zomertijd wijkt af met zomertijd in Nederland)

220V. U hebt een verloopstekker nodig. Stopcontacten zijn geaard en hebben drie ronde gaten.

+264

In Namibië zijn de seizoenen omgekeerd aan die van Nederland. In de zomer van Namibië ligt de dagtemperatuur in het noorden, midden en zuiden van het land zo rond de 30 graden Celsius en kan oplopen tot 40 graden. Aan de kust varieert de temperatuur van 15 tot 25 graden. Gedurende de wintermaanden is dit tussen de 18 en 25 graden Celcius. ’s Nachts koelt het behoorlijk af en in de winter kan het kwik zelfs rond het vriespunt komen. Namibië heeft vooral een droog klimaat, maar in het regenseizoen (december – april) kan er een bui vallen. Wat overheerst is vooral zon in dit land, met gemiddeld 300 zonnedagen per jaar!

Een ideale manier om de verschillende interessante plekken van Namibië te bezoeken is per huurauto. Een groot deel van de wegen in Namibië is onverhard. Wij raden u dan ook het gebruik van een 4WD aan. Op deze manier kunt u alle delen, inclusief de natuurparken van Namibië, op verantwoorde en comfortabele wijze bezoeken.

Met ingang van juni 2018 is het niet meer toegestaan plastic tassen/zakken mee te nemen in de nationale parken van Namibië. Bij de ingang van de parken wordt hierop gecontroleerd door personeel van het Ministerie van Milieu en Toerisme en indien nodig ingenomen.

Maak kennis
met ons team

Door onze ruime ervaring, kennis en passie voor de prachtige bestemmingen, helpen wij u graag bij het maken van de juiste keuzes tijdens het ontwerpen van uw ideale reis.