Nieuw-Zeeland

Kia Ora!

SCROLL

Nieuw-Zeeland

Welkom in het jongste land op aarde! Nieuw-Zeeland is qua grootte vergelijkbaar met een land als Engeland of Japan, echter met slechts 5 miljoen inwoners is het zeer dunbevolkt. Het land bestaat uit 3 hoofdeilanden: het Noordereiland, het Zuidereiland en Stewart Island. De grootste stad en belangrijkste aanvlieghaven is Auckland, maar Wellington is de hoofdstad, beiden bevinden zich op het Noordereiland. Veel mensen reizen van noord naar zuid en eindigen hun reis in Christchurch op het Zuidereiland.

Het landschap is zeer gevarieerd, zo vindt u er geisers, uitgestrekte kratermeren, vulkanen, bergen,
fjorden, gletsjers en regenwoud. Voeg aan dit lijstje toe Maori cultuur, wijngebieden, inheemse vogels, zeefauna, langgerekte stranden en een heel gemoedelijke sfeer, dan is het vakantiemenu compleet!
Nieuw-Zeeland wordt niet voor niets betiteld als een van de mooiste landen ter wereld.

Welkom in het jongste land op aarde! Nieuw-Zeeland is qua grootte vergelijkbaar met een land als Engeland of Japan, echter met slechts 5 miljoen inwoners is het zeer dunbevolkt. Het land bestaat uit 3 hoofdeilanden:
het Noordereiland, het Zuidereiland en Stewart Island. De grootste stad en belangrijkste aanvlieghaven is Auckland, maar Wellington is de hoofdstad, beiden bevinden zich op het Noordereiland. Veel mensen reizen van noord naar zuid en eindigen hun reis in Christchurch op het Zuidereiland.

Het landschap is zeer gevarieerd, zo vindt u er geisers, uitgestrekte kratermeren, vulkanen, bergen, fjorden, gletsjers en regenwoud. Voeg aan dit lijstje toe Maori cultuur, wijngebieden, inheemse vogels, zeefauna, langgerekte stranden en een heel gemoedelijke sfeer, dan is het vakantiemenu compleet! Nieuw-Zeeland wordt niet voor niets betiteld als een van de mooiste landen
ter wereld.
Welkom in het jongste land op aarde!
Nieuw-Zeeland is qua grootte vergelijkbaar met een land als Engeland of Japan,
echter met slechts 5 miljoen inwoners is het zeer dunbevolkt. Het land bestaat uit 3 hoofdeilanden: het Noordereiland, het Zuidereiland en Stewart Island. De grootste stad en belangrijkste aanvlieghaven is Auckland, maar Wellington is de hoofdstad, beiden bevinden zich op het Noordereiland. Veel mensen reizen van noord naar zuid en eindigen hun reis in Christchurch op
het Zuidereiland.

Het landschap is zeer gevarieerd, zo vindt u er geisers, uitgestrekte kratermeren, vulkanen, bergen, fjorden, gletsjers en regenwoud. Voeg aan dit lijstje toe Maori cultuur, wijngebieden, inheemse vogels, zeefauna, langgerekte stranden en een heel gemoedelijke sfeer, dan is het vakantiemenu compleet! Nieuw-Zeeland wordt niet voor niets betiteld als een van de mooiste landen ter wereld.
Klimaat

Het klimaat in Nieuw-Zeeland varieert van sub-tropisch op het Noordereiland tot gematigd in het zuiden. In de periode van mei tot september raden wij u aan warme kleding mee te nemen. Dit geldt zeker voor het Zuidereiland, u kunt er in deze periode wintersporten. De beste reistijd voor
Nieuw-Zeeland is van oktober t/m april.

Het klimaat in Nieuw-Zeeland varieert van sub-tropisch op het Noordereiland tot gematigd in het zuiden.
In de periode van mei tot september raden wij u aan warme kleding mee te nemen. Dit geldt zeker voor het Zuidereiland, u kunt er in deze periode wintersporten. De beste reistijd voor Nieuw-Zeeland is van oktober t/m april.
Reisinformatie
In Nieuw-Zeeland is het vanaf de laatste zondag in oktober tot de laatste zondag van maart, 12 uur later
dan in Nederland. Vanaf de laatste zondag in maart is het 10 uur later dan in Nederland. Voor een bezoek aan Nieuw-Zeeland heeft u een paspoort nodig dat nog ten minste 3 maanden geldig is, na vertrek uit 
het land. Tegenwoordig is een elektronisch visum verplicht voor een bezoek aan Nieuw-Zeeland.

Wij adviseren u graag bij het samenstellen van een passend en vrijblijvend reisvoorstel!
In Nieuw-Zeeland is het vanaf de laatste zondag in oktober tot de laatste zondag van maart, 12 uur later dan in Nederland. Vanaf de laatste zondag in maart is het 10 uur later dan in Nederland. Voor een bezoek aan Nieuw-Zeeland heeft u een paspoort nodig dat nog ten minste 3 maanden geldig is, na vertrek uit het land. Tegenwoordig is een elektronisch visum verplicht voor een bezoek aan Nieuw-Zeeland.

Wij adviseren u graag bij het samenstellen van een passend en
vrijblijvend reisvoorstel!
In Nieuw-Zeeland is het vanaf de laatste zondag in oktober tot de laatste zondag van maart, 12 uur later dan in Nederland. Vanaf de laatste zondag in maart is het 10 uur later dan in Nederland. Voor een bezoek aan
Nieuw-Zeeland heeft u een paspoort nodig dat nog ten minste 3 maanden geldig is,
na vertrek uit het land. Tegenwoordig is een elektronisch visum verplicht voor een bezoek aan Nieuw-Zeeland.

Wij adviseren u graag bij het samenstellen van een passend en vrijblijvend reisvoorstel!
Praktische informatie Nieuw-Zeeland

Sinds 1 oktober 2019 is een elektronisch visum voor een bezoek aan Nieuw-Zeeland verplicht.
Meer informatie hierover vindt u op: Elektronisch visum Nieuw-Zeeland

U hebt een paspoort nodig dat nog ten minste 3 maanden geldig is na vertrek uit Nieuw-Zeeland. Een retour- of doorreisticket
is verplicht.

Vliegt u via Los Angeles dan dient u een zgn. ESTA formulier in te vullen.
Dit kan online via: het Elektronische Systeem voor Reistoestemming

270.534 km²

(Dat is ongeveer 6.5 keer Nederland)

Ca 5.223.000 (2023)

Officiële taal is Engels, te reo Māori en Nieuw-Zeelandse gebarentaal.

Nieuw-Zeelandse dollar

Creditcards worden geaccepteerd. Houd er rekening mee dat een pincode steeds vaker vereist is bij een creditcardbetaling of geldopname. Vraag deze pincode dus tijdig aan bij uw creditcardmaatschappij of bank. Geldautomaten vindt u door het gehele land.

UTC +12

240V. U heeft een verloopstekker nodig. Stopcontacten zijn geaard en hebben drie rechthoekige gaten.

+64

Het klimaat in Nieuw-Zeeland varieert van subtropisch op het Noordereiland tot gematigd in het zuiden. In de periode van mei tot september raden wij u aan warme kleding mee te nemen. Dit geldt zeker voor het Zuidereiland waar u in deze periode kunt wintersporten.

Bij reizen naar veel (sub)tropische bestemmingen zijn vaccinaties of andere voorzorgsmaatregelen aanbevolen of zelfs verplicht. Vaak moeten deze middelen een bepaalde tijd voor vertrek worden toegediend. Zorg dat u vier tot zes weken voor uw vertrek de juiste informatie inwint over het gebied dat u gaat bezoeken.

Maak kennis
met ons team

Door onze ruime ervaring, kennis en passie voor de prachtige bestemmingen, helpen wij je graag bij het maken van de juiste keuzes tijdens het ontwerpen van jouw ideale reis.