Tanzania

Safari Walhalla

SCROLL

Tanzania

De Republiek Tanzania is op gebied van safari een waar Walhalla. De populatie aan wild is verbluffend in dit land. De internationale aanvlieghavens van Tanzania zijn Dar es Salaam aan de oostkust en Arusha in het noorden. Arusha is gelegen aan de voet van de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro (5.895 meter). Het noorden van Tanzania is het meest bezochte deel van het land vanwege de interessante parken die er zijn gelegen, zoals het Serengeti National Park, Ngorongoro Conservation Area, Lake Manyara National Park, Tarangire National Park en Arusha National Park. In dit gebied leeft het herdersvolk de Masai, getypeerd door hun eeuwenoude tradities en levenswijze.
Verborgen geheimen
Tanzania kent tevens nog een aantal verborgen geheimen met zeer exclusieve parken die minder vaak worden aangedaan. Hieronder vallen Nyerere National Park, Ruaha National Park, Katavi National Park en Mahale Mountains National Park. Een safari door de nationale parken wordt vaak gecombineerd met een verblijf aan de kust of op een van de eilanden voor de Tanzaniaanse kust. Het meest bekende eiland is Zanzibar, ook wel het specerijeneiland genoemd. Zanzibar stad (Stone Town) kent een rijke geschiedenis en is een mengelmoes van de Afrikaanse cultuur met Arabische invloeden.
Praktische informatie Tanzania

Een visum is vereist. Dit kunt u voorafgaande aan uw reis online regelen. Hierbij de link naar de website: https://eservices.immigration.go.tz/visa/

Verder adviseren wij u een kopie te maken van uw paspoort en dit apart van uw reisdocumenten te bewaren.

U hebt een paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst in Tanzania. Een retour- of doorreisticket is verplicht.

Bij reizen naar buitenlandse bestemmingen zijn vaccinaties of andere voorzorgsmaatregelen aanbevolen of soms zelfs verplicht.
Vaak moeten deze middelen een bepaalde tijd voor vertrek worden toegediend. Zorg dat u ruim voor uw vertrek de juiste informatie inwint via een medische instelling over het gebied dat u gaat bezoeken.”

Het is vaak voordelig voor reizigers om een lokale simkaart of eSIM te gebruiken vanwege lagere kosten, betere netwerkdekking
en snelheid.

945.087 km² 

(Dat is ongeveer 23 keer Nederland)

Ca 67.400.000 (2023)

Officiële taal is KiSwahili. In de toeristische gebieden kunt u ook wel met Engels uit de voeten.

Shilling

Creditcards worden geaccepteerd in hotels en lodges. Houd er rekening mee dat een pincode steeds vaker vereist is bij een creditcardbetaling of geldopname. Vraag deze pincode dus tijdig aan bij uw creditcardmaatschappij of bank. Euro’s en US dollars wisselen behoort ook tot de mogelijkheden. Pinnen bij een geldautomaat is niet mogelijk in Tanzania.

UTC +3 (geen zomertijd)

220-240V. U hebt een verloopstekker nodig. Stopcontacten zijn geaard en hebben drie ronde of rechthoekige gaten.

+255

Tanzania kent een tropisch klimaat en heeft 2 regenseizoenen per jaar. De grote regen tijd vindt over het algemeen plaats in de periode eind maart tot begin juni. De korte regenperiode is in november. Het betreft hier vaak heftige tropische buien die de lucht vervolgens weer geheel kunnen klaren.

Jaarlijks vindt in de Serengeti en de Masai Mara het natuurlijke spektakel plaats van de ‘Grote Trek’. Het betreft hier een kleine 2 miljoen gnoes, zebra’s en gazellen die binnen een jaar een cirkelvormige tocht maken van zo’n 1000 kilometer. De reden hiervoor is een voedzame maaltijd. Dit is sterk afhankelijk van de eerste regens. In de periode januari tot maart bevindt de grootste groep, de gnoes,
zich in het zuidelijke deel van de Serengeti om te kalveren. Rond de maanden april en mei bevinden de kuddes zich in het westelijke deel en trekken zo langzaam richting het noorden van de Serengeti. Van augustus tot oktober zijn de gigantische groepen dieren te vinden aan de Keniase kant van de Masai Mara om hun tocht in zuidelijke richting te vervolgen.

In Tanzania is per juni 2019 een nieuwe regel ingevoerd om plastic tassen te verbieden. Wanneer u op Schiphol of een andere luchthaven nog wat laatste inkopen heeft gedaan, zorg dan dat u het plastic tasje achterlaat of weggooit voordat u de douane in Tanzania passeert. Hersluitbare plastic zakjes of verpakkingen voor het meenemen van uw medicijnen of vloeibare stoffen worden (voorlopig) nog
wel geaccepteerd.

Maak kennis
met ons team

Door onze ruime ervaring, kennis en passie voor de prachtige bestemmingen, helpen wij u graag bij het maken van de juiste keuzes tijdens het ontwerpen van uw ideale reis.