Fiji

Where happiness comes naturally

Where happiness comes naturally

SCROLL

Fiji

De Fiji eilanden bestaan uit 333 eilanden waarvan er vier van redelijke
omvang zijn. Het grootste eiland is Viti Levu, gevolgd door Vanua Levu, Kadavu en Taveuni. Deze eilanden kenmerken zich door een bergachtig binnenland met tropische regenwouden en traditionele dorpen. De Mamanuca en de Yasawa archipel hebben prachtige eilanden met hagelwitte stranden en wuivende palmbomen. Deze tropische paradijsjes zijn bij uitstek geschikt om te duiken, snorkelen en voor watersportactiviteiten. Fiji heeft ongeveer 800.000 inwoners. De vriendelijke en gastvrije bevolking begroet u meestal met: ”Bula!”.
De Fiji eilanden bestaan uit 333 eilanden waarvan er vier van redelijke omvang zijn.
Het grootste eiland is Viti Levu, gevolgd door Vanua Levu, Kadavu en Taveuni.
Deze eilanden kenmerken zich door een bergachtig binnenland met tropische regenwouden en traditionele dorpen.
De Mamanuca en de Yasawa archipel hebben prachtige eilanden met hagelwitte stranden en wuivende palmbomen.

Deze tropische paradijsjes zijn bij uitstek geschikt om te duiken, snorkelen en voor watersportactiviteiten. Fiji heeft ongeveer 800.000 inwoners. De vriendelijke en gastvrije bevolking begroet u meestal met: ”Bula!”.

De Fiji eilanden bestaan uit 333 eilanden waarvan er vier van redelijke omvang zijn. Het grootste eiland is
Viti Levu, gevolgd door Vanua Levu, Kadavu en Taveuni. Deze eilanden kenmerken zich door een bergachtig binnenland met tropische regenwouden en traditionele dorpen. De Mamanuca en de Yasawa archipel hebben prachtige eilanden met hagelwitte stranden en wuivende palmbomen. Deze tropische paradijsjes zijn bij uitstek geschikt om te duiken, snorkelen en voor watersportactiviteiten. Fiji heeft ongeveer 800.000 inwoners. De vriendelijke en gastvrije bevolking begroet u meestal met: ”Bula!”.

Resorts

Erg in opkomst zijn de Noordelijke eilanden van Fiji. QAS holidays selecteerde voor u enige resorts
op Taveuni, Qamea Island en Savusavu. Dit gedeelte van Fiji is minder toeristisch dan Viti Levu.

Erg in opkomst zijn de Noordelijke eilanden van Fiji. QAS holidays selecteerde voor u enige resorts op Taveuni, Qamea Island en Savusavu. Dit gedeelte van Fiji is minder toeristisch dan Viti Levu.
Praktische informatie Fiji

Een visum is niet vereist bij een verblijf van ten hoogste 6 maanden.

U hebt een paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst op Fiji. Een retour- of doorreisticket is verplicht. Vliegt u via Los Angeles dan dient u een zgn. ESTA formulier in te vullen. Dit kan online via het Elektronische Systeem voor Reistoestemming.

Bij reizen naar buitenlandse bestemmingen zijn vaccinaties of andere voorzorgsmaatregelen aanbevolen of soms zelfs verplicht.
Vaak moeten deze middelen een bepaalde tijd voor vertrek worden toegediend. Zorg dat u ruim voor uw vertrek de juiste informatie inwint via een medische instelling over het gebied dat u gaat bezoeken.

Het is vaak voordelig voor reizigers om een lokale simkaart of eSIM te gebruiken vanwege lagere kosten, betere netwerkdekking
en snelheid.

 18,270 km²

Ca. 936.375 (2023)

Officiële talen zijn Engels, Fiji en Hindoestaans.

Fiji-Dollar

Creditcards worden geaccepteerd. Houd er rekening mee dat een pincode steeds vaker vereist is bij een creditcardbetaling
of geldopname. Vraag deze pincode dus tijdig aan bij uw creditcardmaatschappij of bank. Geldautomaten vindt u o.a. op de luchthaven en in Nadi.

UTC +12 (geen zomertijd)

240V/50Hz (Australische stekker)

+679

Fiji heeft een mild tropisch klimaat. Het hele jaar ligt de temperatuur er rond 25 graden. Op de twee grootste eilanden Viti Levu en Vanua Levu valt door de aanwezigheid van bergen de meeste neerslag. De neerslag valt vooral in de periode van december tot mei.
Van november tot april kunnen cyclonen voorkomen. Hiervoor bestaat in de Pacific een waarschuwingssysteem.

Maak kennis
met ons team

Door onze ruime ervaring, kennis en passie voor de prachtige bestemmingen, helpen wij u graag bij het maken van de juiste keuzes tijdens het ontwerpen van uw ideale reis.