Zimbabwe

Een wereld vol wonderen!

SCROLL

Zimbabwe

Zimbabwe is een wereld vol wonderen. Zimbabwe kan het hele jaar door worden bezocht. Van april tot oktober zijn de dagen zonnig en de temperatuur koel tot warm. ’s Nachts kan de temperatuur aanzienlijk dalen. In de Afrikaanse zomermaanden, van november tot april, kunnen de dagtemperaturen boven de 35 graden Celsius uitkomen. De nachttemperaturen liggen zo rond de 25 graden. Deze zomerperiode is regenseizoen. Gedurende de regentijd zijn de Victoria watervallen op zijn volst. 

Zimbabwe is een wereld vol wonderen. Zimbabwe kan het hele jaar door worden bezocht. 
Van april tot oktober zijn de dagen zonnig en de temperatuur koel tot warm. ’s Nachts kan de temperatuur aanzienlijk dalen. In de Afrikaanse zomermaanden, van november tot april, kunnen de dagtemperaturen boven de 35 graden Celsius uitkomen. De nachttemperaturen liggen zo rond de 25 graden.
Deze zomerperiode is regenseizoen. Gedurende de regentijd zijn de Victoria watervallen op zijn volst. 

Bezienswaardigheden

Zimbabwe is gelegen op een hoogvlakte. Het plateau bestaat voornamelijk uit grasland. De noordoostelijke grens van het land wordt gekenmerkt door de Zambezi rivier, waarlangs het uitgestrekte Lake Kariba zich bevindt. Noordelijk daarvan vindt u de absolute wildernis van Mana Pools National Park, bij de Lower Zambezi, waar kanotochten kunnen worden gemaakt. De Zambezi rivier stort zich niet ver van de grens met Botswana, bij Victoria Falls, in een afgrond van 100 meter diep. Dit is tevens de scheidingslijn tussen Zimbabwe en Zambia. Het Hwange National Park, op circa 2 uur rijden van Victoria Falls, is beroemd om zijn kuddes olifanten en de leeuwen rots.

Praktische informatie Zimbabwe

Nederlandse paspoorthouders dienen in het bezit te zijn van een visum. Het visum is ter plaatse aan de grens verkrijgbaar.
De kosten voor een Single Entry bedragen USD 30, een Double Entry USD 45 en een Multiple Entry USD 55. (onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen). Het is tevens mogelijk vooraf een visum te regelen via: https://www.evisa.gov.zw/home

U hebt een paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is na uw vertrek uit Zimbabwe. Een retour- of doorreisticket is verplicht.

Bij reizen naar buitenlandse bestemmingen zijn vaccinaties of andere voorzorgsmaatregelen aanbevolen of soms zelfs verplicht.
Vaak moeten deze middelen een bepaalde tijd voor vertrek worden toegediend. Zorg dat u ruim voor uw vertrek de juiste informatie inwint via een medische instelling over het gebied dat u gaat bezoeken.”

Het is vaak voordelig voor reizigers om een lokale simkaart of eSIM te gebruiken vanwege lagere kosten, betere netwerkdekking
en snelheid.

390.757 km²

(Dat is ongeveer 29 keer Nederland)

Ca 16.600.000 (2023)

De officiële talen zijn Engels, Shona en Ndebele. Shona en Ndebele zijn geen eenvoudige talen om te leren, maar vrijwel iedereen
spreekt Engels.

Zimbabwaanse Dollar. Sinds juni 2019 is de lokale valuta, na lange tijd, weer geherintroduceerd als gangbaar betaalmiddel.
Toerisme wordt beschouwd als een exportindustrie en harde valuta zoals de Amerikaanse dollar zijn nog steeds welkom in Zimbabwe. Toegangsprijzen voor bijv. de watervallen en rekeningen in accommodaties blijven in rekening gebracht in USD.
De creditcards Visa & Mastercard worden vrijwel overal geaccepteerd in accommodaties. Pinnen is vooralsnog beperkt mogelijk.

Mastercard en Visa worden goed geaccepteerd. Houd er rekening mee dat een pincode steeds vaker vereist is bij een creditcardbetaling of geldopname. Vraag deze pincode dus tijdig aan bij uw creditcardmaatschappij of bank. Geldautomaten vindt u o.a. in Harare en andere steden.

UTC +2 (geen zomertijd)

240V. U heeft een verloopstekker nodig. Stopcontacten zijn geaard en hebben drie ronde of rechthoekige gaten.

+263

Het droge seizoen is van mei tot september. Dit is tevens de beste tijd voor game viewing in Hwange en de Victoria Falls alsmede de Lower Zambezi. De Eastern Highlands hebben de neiging droger te zijn en minder weelderig. Temperatuur in de winter (mei-september) is warm, 26-30 graden met koude nachten 5-10 graden. De zomer kan erg warm en vochtig zijn met temperaturen rond 32-38 graden.

Rondreizen per huurauto is goed te doen in Zimbabwe. Het wegennet is prima te berijden. Men rijdt er aan de linkerkant van de weg. Benzine is inmiddels weer op vele punten verkrijgbaar.

Maak kennis
met ons team

Door onze ruime ervaring, kennis en passie voor de prachtige bestemmingen, helpen wij u graag bij het maken van de juiste keuzes tijdens het ontwerpen van uw ideale reis.