Kenia

Natuur, cultuur, strand!

SCROLL

Kenia

Kenia ligt aan weerszijden van de evenaar en is circa 17 maal groter dan Nederland. De officiële talen zijn
Engels en Swahili. Het land kent verschillende bevolkingsgroepen, waarvan het Masai volk wel het meest
bekend is. Dit sterk onafhankelijke herdersvolk hanteert nog steeds oude tradities en rituelen, als een integraal onderdeel van hun dagelijks leven. Kenia’s hoofdstad Nairobi is binnen een eeuw veranderd van een brak onbewoond moerasgebied tot een bloeiende, moderne hoofdstad.

Kenia ligt aan weerszijden van de evenaar en is circa 17 maal groter dan Nederland.
De officiële talen zijn Engels en Swahili.
Het land kent verschillende bevolkingsgroepen, waarvan het Masai volk wel het meest bekend is. Dit sterk onafhankelijke herdersvolk hanteert nog steeds oude tradities en rituelen, als een integraal onderdeel van hun dagelijks leven. Kenia’s hoofdstad Nairobi is binnen een eeuw veranderd van een brak onbewoond moerasgebied tot een bloeiende,
moderne hoofdstad.

Landschappen
Het land heeft een enorm topografische diversiteit. De Indische Oceaankust rondom Mombasa is een tropisch paradijs met witte zandstranden en blauwe wateren met koraalriffen. Het noordelijke deel van Kenia is dunbevolkt door het dorre droge woestijngebied. Meer richting het centrale deel wordt het landschap groener en rondom de hellingen van Mount Kenya, de hoogste berg van het land (5.199 meter), is de grond zelfs zeer vruchtbaar. Kenia kent een groot aantal zeer interessante parken met een onnoemelijke populatie aan gevarieerde vegetatie en wild: Samburu National Reserve, Lake Nakuru National Park, Lake Naivasha National Park, Ol Pejeta Conservancy, Meru National Park, Masai Mara National Reserve, Amboseli National Park en Tsavo National Park.
Praktische informatie Kenia

Een visum is vereist. U kunt het visum voor Kenia eenvoudig online regelen via de volgende link: https://kenyaembassy.nl/visa-service/

U heeft een geldig paspoort nodig dat tenminste nog 6 maanden geldig is na uw vertrek uit Kenia, met 2 lege pagina’s voor
officiële stempels. Een retour- of doorreis ticket is verplicht.

Bij reizen naar buitenlandse bestemmingen zijn vaccinaties of andere voorzorgsmaatregelen aanbevolen of soms zelfs verplicht.
Vaak moeten deze middelen een bepaalde tijd voor vertrek worden toegediend. Zorg dat u ruim voor uw vertrek de juiste informatie inwint via een medische instelling over het gebied dat u gaat bezoeken.

Het is vaak voordelig voor reizigers om een lokale simkaart of eSIM te gebruiken vanwege lagere kosten, betere netwerkdekking
en snelheid.

580.367 km² 

(Dat is ongeveer 14 keer Nederland)

Ca 55.000.000 (2023)

Officiële talen zijn is Swahili, Engels en streektalen.

Shilling

Creditcards worden geaccepteerd. Houd er rekening mee dat een pincode steeds vaker vereist is bij een creditcardbetaling
of geldopname. Vraag deze pincode dus tijdig aan bij uw creditcardmaatschappij of bank. Pinnen is nauwelijks mogelijk in Kenia. Geldautomaten vindt u alleen in Nairobi.

UTC +3 (geen zomertijd)

240V. U hebt een verloopstekker nodig. Stopcontacten zijn geaard en hebben drie rechthoekige gaten.

+254

Kenia kent een tropisch klimaat. Over het algemeen is het warm en vochtig aan de kust, koel en vochtig in de centrale hooglanden en warm en droog in het noorden en oosten. De regenval is seizoensgebonden, hoewel het patroon en de omvang sterk verschillen van plaats tot plaats en van jaar tot jaar.

In grote lijnen kent Kenia 2 regenseizoenen. De grote regentijd vindt over het algemeen plaats in de periode eind maart tot begin juni. De korte regenperiode is in november. Het betreft hier vaak heftige tropische buien die de lucht vervolgens weer geheel kunnen klaren.

Jaarlijks vindt in de Serengeti en de Masai Mara het natuurspektakel plaats van de ‘Grote Trek’. Circa 2 miljoen gnoes, zebra’s en gazellen maken een cirkelvormige tocht van zo ́n 1000 kilometer. Van januari tot maart bevindt de grootste groep, de gnoes, zich in het zuiden van de Serengeti om te kalveren. Rond de maanden april tot juli bevinden de kuddes zich in West- en Noord Serengeti. Van augustus tot oktober steken ze de grens over naar de Masai Mara.

In Kenia wordt een zeer streng beleid gevoerd en zijn plastic tassen verboden. Er worden boetes gegeven als u in het bezit bent van een plastic tasje. Wanneer u op Schiphol of een andere luchthaven nog wat laatste inkopen heeft gedaan, zorg dan dat u het plastic tasje achterlaat of weggooit voordat u de douane in Kenia passeert.

Maak kennis
met ons team

Door onze ruime ervaring, kennis en passie voor de prachtige bestemmingen, helpen wij u graag bij het maken van de juiste keuzes tijdens het ontwerpen van uw ideale reis.