Overig Afrika

Oeganda, Rwanda & Zambia

SCROLL

Oeganda, Rwanda & Zambia

Oeganda

De Republiek Oeganda is sinds 1986 weer toegankelijk voor toerisme en heeft een fascinerend natuurlijke schoonheid. Ecologisch gezien ligt Oeganda op het punt waar de Oost-Afrikaanse savanne samenkomt met de West-Afrikaanse jungle. Het land varieert dan ook van uitgebreid savannelandschap, bergen en tropische regenwouden tot het grote Lake Victoria.

Rwanda

Rwanda, land van de 1000 heuvels, is gelegen in het centrale deel van Afrika en heeft veel historie en overweldigend natuurschoon. Er zijn vele interessante bezienswaardigheden in Rwanda, waarvan een bezoek aan de berggorilla’s in het Volcanoes National Park wel tot de belangrijkste behoort. Andere aanraders in dit land zijn wandelen langs de watervallen in Nyungwe Forest National Park, op game drive in Akagera National Park en ontspannen aan de stranden van Lake Kivu. De hoofdstad Kigali is ook een zeer interessante stad
en heeft een grote variëteit aan bloem- en boomsoorten.

Zambia

Zambia, officieel genaamd de Republiek Zambia, is gezegend met hoge plateaus, heuvels, valleien, uitgestrekte uiterwaarden en savannes. Het westelijke deel van het land is breed en vlak. In het regenseizoen is dit deel een weelderig moerasgebied. De oostelijke regio is een groot plateau dat geleidelijk stijgt van 900 meter boven de zeespiegel tot bijna 1800 meter.

Praktische informatie overig Afrika

Zambia; Een visum is aan de Zambiaanse grens verkrijgbaar en kost USD 50 voor 3 maanden.

Oeganda; Een visum is vereist. Een visum kunt u aanvragen bij de ambassade van Oeganda in Brussel of via een visumdienst.

Voor Rwanda heeft u een visum nodig. Er zijn 2 manieren om een visum aan te vragen:
– U regelt dit ruim voor vertrek via de ambassade van Rwanda in Den Haag (informatie in het Engels).
– U koopt een visum bij aankomst op het vliegveld in Kigali. Betalen kan met contant geld in euro’s of met een creditcard.

Het is ook mogelijk een zogenaamd East Africa Tourist Visa (geldig voor Kenia, Uganda en Rwanda) aan te vragen bij de ambassade van Rwanda in Den Haag, als Rwanda het eerste land is van uw rondreis.

Zambia; U hebt een paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is na uw vertrek uit Zambia. Een retour- of doorreisticket is verplicht. Bij binnenlandse vluchten betaald u een domestic departure tax van 58.080 Kwacha. Bij internationale vluchten zit deze tax bij de ticketprijs inbegrepen.

U hebt een paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst in Oeganda en Rwanda. Een retour- of doorreisticket
is verplicht.

Bij reizen naar buitenlandse bestemmingen zijn vaccinaties of andere voorzorgsmaatregelen aanbevolen of soms zelfs verplicht.
Vaak moeten deze middelen een bepaalde tijd voor vertrek worden toegediend. Zorg dat u ruim voor uw vertrek de juiste informatie inwint via een medische instelling over het gebied dat u gaat bezoeken.

Het is vaak voordelig voor reizigers om een lokale simkaart of eSIM te gebruiken vanwege lagere kosten, betere netwerkdekking
en snelheid.

Zambia; 752.618 km²
(Dat is ongeveer 18 keer Nederland)

Oeganda; 241.038 km²
(Dat is ongeveer 5.6 keer Nederland)

Rwanda; 26.338 km²
(Dat is kleiner dan Nederland)

Zambia; Ca 20.800.000 (2023)

Oeganda; Ca 29.000.000 (2023)

Rwanda; Ca 13.000.000 (2023)

Zambia; Officiële taal is Engels.

Oeganda; Engels en Swahili.

Rwanda; Kinyarwanda, Engels, Frans en Swahili.

Zambia; Kwacha

Oeganda; Shilling

Rwanda; Rwandese frank

Zambia; Wij adviseren u Euro’s en/of Amerikaanse Dollars mee te nemen. Echter in sommige restaurants, lokale markten en taxi’s wordt alleen de lokale Kwacha geaccepteerd. Ook met een internationale creditcard, met name VISA, kunt u bijna overal betalen en geld opnemen bij ATM apparaten. Houd er rekening mee dat een pincode steeds vaker vereist is bij een creditcardbetaling of geldopname. Vraag deze pincode dus tijdig aan bij uw creditcardmaatschappij of bank.

Oeganda en Rwanda; Creditcards worden alleen geaccepteerd bij grote hotels. Houd er rekening mee dat een pincode steeds vaker vereist is bij een creditcardbetaling of geldopname. Vraag deze pincode dus tijdig aan bij uw creditcardmaatschappij of bank. Er zijn geldautomaten beschikbaar in de grote steden.

Zambia; UTC +2 (geen zomertijd)

Oeganda; UTC +3 (geen zomertijd)

Rwanda; UTC +2 (geen zomertijd)

Zambia; 230V. U hebt mogelijk een verloopstekker (wereldstekker) nodig. Stopcontacten zijn ongeaard met twee ronde gaten of geaard en hebben dan drie ronde of rechthoekige gaten.

Oeganda; 240V. U hebt een verloopstekker nodig. Stopcontacten zijn geaard en hebben drie rechthoekige gaten.

Rwanda; 230V. U hebt mogelijk een verloopstekker (wereldstekker) nodig. Stopcontacten zijn ongeaard met twee ronde gaten of geaard en hebben dan drie ronde of rechthoekige gaten.

Zambia; +260

Oeganda; +256

Rwanda; +250

Zambia heeft 3 verschillende seizoenen. In de periode van december t/m april is het er warm en nat. Van mei t/m augustus is het voornamelijk koel en droog en van september t/m november is het warm en droog. Gemiddelde temperaturen in de zomer zijn van 25° C tot 35° C en in de winter van 6° C tot 24° C.

Oeganda; Het klimaat in Oeganda is bijna overal hetzelfde. In Kampala is het tropisch, gemiddeld 23 ºC. De maximumtemperatuur overdag ligt rond de 27 ºC. Het regenseizoen is van maart tot mei en van november tot december.

Rwanda; Rwanda heeft door haar hoge ligging een aangenaam klimaat waarbij het gehele jaar de temperatuur tussen de 16ºC en
26ºC ligt. De hoeveelheid neerslag verschilt echter per gebied en periode: december – februari: Deze maanden worden gekenmerkt door een korte droge periode.

 

Zelf rijden in Zambia wordt niet aangeraden. De wegen en de bewegwijzering laten in de meer afgelegen gebieden nogal te
wensen over. Huurauto ́s mogen vanuit de buurlanden in veel gevallen niet mee de grens over naar Zambia.

Maak kennis
met ons team

Door onze ruime ervaring, kennis en passie voor de prachtige bestemmingen, helpen wij u graag bij het maken van de juiste keuzes tijdens het ontwerpen van uw ideale reis.