AUSTRALIË

G'day!

SCROLL

Welkom Down Under

Australië werd in 1606 door de Nederlander Willem Janszoon ontdekt.
De banden met Nederland zijn nog steeds belangrijk en jaarlijks brengen ongeveer 50.000 Nederlanders een bezoek
aan Australië.
Met slechts 24 miljoen inwoners, in een land 178 keer groter dan Nederland, vindt u hier rust, ruimte, een schitterende natuur en talloze nationale parken.
Australië werd in 1606 door de Nederlander Willem Janszoon ontdekt. De banden met Nederland zijn nog steeds belangrijk en jaarlijks brengen ongeveer 50.000 Nederlanders een bezoek aan Australië. Met slechts 24 miljoen inwoners, in een land 178 keer groter dan Nederland, vindt u hier rust, ruimte, een schitterende natuur en talloze nationale parken.
Klimaat

Vanwege de ligging op het zuidelijk halfrond zijn de seizoenen, voor een deel van Australië, omgekeerd aan die van ons. Het onmetelijke continent kent verschillende klimaatzones. Dit maakt Australië het gehele jaar door een ideale vakantiebestemming. Zo kunt u het zuiden, inclusief Tasmanië, het beste bezoeken tijdens onze wintermaanden. De beste periode voor een bezoek aan het tropische noorden van Australië is in de Australische winter, onze zomer.

Vanwege de ligging op het zuidelijk halfrond zijn de seizoenen, voor een deel van Australië, omgekeerd aan die van ons. Het onmetelijke continent kent verschillende klimaatzones. Dit maakt Australië het gehele jaar door een ideale vakantiebestemming. Zo kunt u het zuiden, inclusief Tasmanië, het beste bezoeken tijdens onze wintermaanden. De beste periode voor een bezoek aan het tropische noorden van Australië is in de Australische winter,
onze zomer.

Vanwege de ligging op het zuidelijk halfrond zijn de seizoenen, voor een deel van Australië, omgekeerd aan die van ons. Het onmetelijke continent kent verschillende klimaatzones.
Dit maakt Australië het gehele jaar door een ideale vakantiebestemming. Zo kunt u het zuiden, inclusief Tasmanië,
het beste bezoeken tijdens onze wintermaanden. De beste periode voor
een bezoek aan het tropische noorden van Australië is in de Australische winter,
onze zomer.
Reisinformatie

U dient voor uw verblijf in Australië in het bezit te zijn van een geldig paspoort. Dit paspoort moet nog geldig zijn tot 1 dag na terugkomst in Nederland. Bezoekers aan Australië dienen tevens in het bezit te zijn van een visum. Tegenwoordig wordt er een elektronisch visum verstrekt, in dit geval krijgt u geen visum meer in uw paspoort, maar worden de paspoortgegevens opgeslagen in de computer en gecontroleerd bij check-in.

Laat u inspireren door ons aanbod en de vele reismogelijkheden. Wij adviseren u graag bij het samenstellen van een passend en vrijblijvend reisvoorstel!

Praktische informatie Australië

Een visum is vereist. Australië hanteert het elektronisch visasysteem ETA (Electronic Travel Authority). Het elektronisch visum voor
3 maanden kunt u aanvragen via www.eta.immi.gov.au. Houd uw paspoort en creditcard bij de hand.

U hebt een paspoort nodig dat nog minimaal één dag geldig is na terugkomst in Nederland. Een retour- of doorreisticket is verplicht. Vliegt u via Los Angeles dan dient u een zgn. ESTA formulier in te vullen.
Dit kan online via het Elektronische Systeem voor Reistoestemming

Bij reizen naar buitenlandse bestemmingen zijn vaccinaties of andere voorzorgsmaatregelen aanbevolen of soms zelfs verplicht.
Vaak moeten deze middelen een bepaalde tijd voor vertrek worden toegediend. Zorg dat u ruim voor uw vertrek de juiste informatie inwint via een medische instelling over het gebied dat u gaat bezoeken.

Het is vaak voordelig voor reizigers om een lokale simkaart of eSIM te gebruiken vanwege lagere kosten, betere netwerkdekking
en snelheid.

Australië is grofweg in 3 klimaatzones onderverdeeld:
Ten noorden van de steenbokskeerkring, 40% van Australië, tropisch. Ter hoogte van de steenbokskeerkring, subtropisch.
Ten zuiden van de steenbokskeerkring, gematigd klimaat.

7.741.220 km²

(Dat is ongeveer 184 keer Nederland)

Ca 26.638.500 (2023)

De taal die in Australië wordt gesproken is Engels.

Australische dollar

Creditcards worden geaccepteerd. Houd er rekening mee dat een pincode steeds vaker vereist is bij een creditcardbetaling
of geldopname. Vraag deze pincode dus tijdig aan bij uw creditcardmaatschappij of bank. Neem voor de zekerheid wel contact geld mee wanneer je naar de outback gaat waar kleinere winkels of cafés creditcards niet accepteren. Geldautomaten vindt u in alle steden.

UTC +8 tot +11

240V (Australische stekker)

+61

Foto’s van Australië zijn afkomstig van
Tourism Australia.
Maak kennis
met ons team

Door onze ruime ervaring, kennis en passie voor de prachtige bestemmingen, helpen wij je graag bij het maken van de juiste keuzes tijdens het ontwerpen van jouw ideale reis.