Samoa

Beautiful from the inside out

SCROLL

Samoa

Samoa bestaat uit de 2 grote vulkaaneilanden Upolu en Savaii.

Upolu
Ontdek de overweldigende natuur van Upolu met zijn watervallen, regenwoud, bergen en witte stranden.
Op Samoa zult u geen 5-sterren resorts aantreffen. U komt hier om te genieten van de schitterende natuur,
de vriendelijke mensen en de unieke cultuur. Op vrijdag en zaterdag is het heerlijk vertoeven in de hoofdstad Apia met zijn vele restaurants en bars.

Savaii

Savaii heeft spectaculaire “Blowholes”. Savaii is, op Hawaii en Nieuw-Zeeland na, het grootste eiland van Polynesië. U bereikt Savaii per 1 uur durende overtocht per veerboot vanaf Mulifanua (Upolu) of per vliegtuig.

Tussen Upolu en Savaii vaart 3 x per dag een ferry, waarbij ook de huurauto kan worden meegenomen.
De overtocht duurt ongeveer 75 minuten.

Praktische informatie Samoa

Een visum is niet vereist bij een verblijf van ten hoogste 3 maanden. U dient bij vertrek een vertrekbelasting te betalen van circa 65 Samoa tala per persoon.

U heeft een paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst in Samoa. Een retour- of doorreisticket is verplicht en minimaal 1 lege pagina in uw paspoort voor stempels. Vliegt u via Los Angeles dan dient u een zgn. ESTA formulier in te vullen. 
Dit kan online via het Elektronische Systeem voor Reistoestemming.

Bij reizen naar buitenlandse bestemmingen zijn vaccinaties of andere voorzorgsmaatregelen aanbevolen of soms zelfs verplicht.
Vaak moeten deze middelen een bepaalde tijd voor vertrek worden toegediend. Zorg dat u ruim voor uw vertrek de juiste informatie inwint via een medische instelling over het gebied dat u gaat bezoeken.

Het is vaak voordelig voor reizigers om een lokale simkaart of eSIM te gebruiken vanwege lagere kosten, betere netwerkdekking
en snelheid.

2.831 km²

Ca 227.000(2023)

Officiële talen zijn Samoaans en Engels.

Tala

Creditcards worden geaccepteerd. Houd er rekening mee dat een pincode steeds vaker vereist is bij een creditcardbetaling
of geldopname. Vraag deze pincode dus tijdig aan bij uw creditcardmaatschappij of bank. Er zijn voldoende geldautomaten op Samoa.

UTC +12

230V (Stopcontacten zijn geaard en hebben drie rechthoekige gaten)

+685

Samoa heeft gedurende het gehele jaar een aangenaam zonnig klimaat, met een temperatuur tussen de 22 en 30 graden Celsius.
De maanden mei t/m november zijn het droogst en koelst. De maanden december t/m april zijn iets warmer. Met name aan de oostzijde van de bergachtige eilanden valt in deze periode veel regen. De luchtvochtigheid is dan op de eilanden iets hoger, maar een continue passaatwind maakt het toch aangenaam.

Maak kennis
met ons team

Door onze ruime ervaring, kennis en passie voor de prachtige bestemmingen, helpen wij je graag bij het maken van de juiste keuzes tijdens het ontwerpen van jouw ideale reis.