Mozambique

Paradise on Earth

SCROLL

Mozambique

Mozambique werd in 1975 onafhankelijk na vijf eeuwen een Portugese kolonie te zijn geweest. Door een bijna 20 jaar durende burgeroorlog, die in 1992 tot een einde kwam, behoorde Mozambique tot een van de armste landen ter wereld. De laatste jaren groeit de economie met gemiddeld 10% en is daarmee een van de snelst groeiende ter wereld. Het toerisme maakt ook een enorme groei mee, met name vanuit Zuid-Afrika. Mozambique is dan ook perfect te combineren met een bezoek aan de landen in zuidelijk Afrika.

In Maputo, de hoofdstad van Mozambique, vindt u de Portugese invloed terug in onder andere de architectuur. De kuststreek, 2.500 kilometer lang, is een waar paradijs voor zonaanbidders, snorkelaars
en duikers.

Eilanden

De belangrijkste bestemming op het vasteland is de provincie Inhambane met zijn uitgestrekte stranden. 
Ter hoogte van Vilanculos, ligt de Bazaruto Archipel met als belangrijkste eilanden Bazaruto en Benguera.
In het noorden, voor de kust van Pemba, ligt de Quirimba archipel. Deze relatief nieuwe en onontdekte eilandengroep beschikt over exclusieve accommodaties.

Praktische informatie Mozambique

Een visum is vereist. Een visum kunt u aanvragen bij de ambassade van Mozambique in Brussel. De visumaanvraag kan persoonlijk en schriftelijk worden ingediend. De aanvraag duurt 1 week.

U hebt een paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is na uw vertrek uit Mozambique. Een retour- of doorreisticket
is verplicht.

Bij reizen naar buitenlandse bestemmingen zijn vaccinaties of andere voorzorgsmaatregelen aanbevolen of soms zelfs verplicht.
Vaak moeten deze middelen een bepaalde tijd voor vertrek worden toegediend. Zorg dat u ruim voor uw vertrek de juiste informatie inwint via een medische instelling over het gebied dat u gaat bezoeken.”

Het is vaak voordelig voor reizigers om een lokale simkaart of eSIM te gebruiken vanwege lagere kosten, betere netwerkdekking
en snelheid.

801,590 km2

(Dat is ongeveer 19 keer Nederland)

Ca 34.000.000 (2023)

Officiële taal is Portugees.

Metical

Creditcards worden slechts zeer beperkt en voornamelijk in de hoofdstad Maputo geaccepteerd. Houd er rekening mee dat een pincode steeds vaker vereist is bij een creditcardbetaling of geldopname. Vraag deze pincode dus tijdig aan bij uw creditcardmaatschappij of bank. De Metical kan het beste ter plaatse kan worden gekocht. Wij adviseren u cash geld mee te nemen om geld te kunnen wisselen.
Er zijn enkele geldautomaten in Mozambique.

UTC +2 (geen zomertijd)

220V. Stopcontacten hebben twee ronde gaten en kunnen aardingsclipjes of een derde ronde gat voor aarding hebben.

+258

De kust van Mozambique heeft een subtropisch klimaat en is gedurende het gehele jaar aangenaam. In de droge periode van april tot november liggen de dagtemperaturen tussen de 22 en 25 graden Celsius. In de periode van december tot maart valt er iets meer regen en is de luchtvochtigheid een stuk hoger.

Rijden per huurauto is mogelijk in Mozambique. Houdt u er wel rekening mee dat de wegen niet overal in goede staat zijn en dat u uw afstanden daarop afstemt.

Maak kennis
met ons team

Door onze ruime ervaring, kennis en passie voor de prachtige bestemmingen, helpen wij u graag bij het maken van de juiste keuzes tijdens het ontwerpen van uw ideale reis.