iSimangaliso
Wetland Park

Een oase van natuurlijke pracht

SCROLL

iSimangaliso Wetland Park

Natuurreservaat

Verken de onaangetaste pracht van iSimangaliso Wetland Park, een UNESCO-werelderfgoedlocatie aan de oostkust van Zuid-Afrika. Dit paradijs voor natuurliefhebbers betovert met zijn overvloedige biodiversiteit, ongerepte stranden en adembenemende landschappen.

iSimangaliso, wat “wonder” of “mirakel” betekent in de Zulu-taal, herbergt een opmerkelijke verscheidenheid aan flora en fauna. Van krokodillen en nijlpaarden in de wateren tot zeldzame neushoorns en luipaarden in het binnenland, dit park biedt een glimp van de wilde schoonheid van Afrika. Vogelliefhebbers zullen hier ook in hun element zijn, met meer dan 500 vogelsoorten die de lucht vullen.

Het park omvat diverse ecosystemen, variërend van moerassen en meren tot bossen en duinen. Verken de St. Lucia-meren per boot en aanschouw nijlpaarden en krokodillen in hun natuurlijke habitat. Aan de kustlijn wachten uitgestrekte zandstranden op ontdekking, waar schildpadden hun eieren leggen tijdens het broedseizoen.
Voor avontuurlijke reizigers biedt iSimangaliso een scala aan activiteiten. Ga op een game drive en ervaar het wonder van het spotten van wilde dieren in hun
natuurlijke omgeving. Snorkel of duik in de warme wateren van de Indische Oceaan om kleurrijke koraalriffen en diverse zeeleven te ontdekken.

iSimangaliso is toegewijd aan duurzaam toerisme en behoud van de natuur. Lokale gemeenschappen zijn betrokken bij het behoud en beheer van het park, waardoor bezoekers een diepere waardering krijgen voor de unieke ecologische waarde van de regio. Het beste moment om iSimangaliso te bezoeken is tijdens de drogere wintermaanden van mei tot september. Zorg voor lichte kleding, een zonnebrandcrème en insectenwerend middel voor een comfortabel verblijf.

iSimangaliso Wetland Park nodigt reizigers uit om de adembenemende diversiteit van de Zuid-Afrikaanse natuur te ervaren. Of je nu een liefhebber bent van wildlife, natuurschoon of avontuur, dit park biedt een onvergetelijke reiservaring.

Hoogtepunten

Maak kennis
met ons team

Door onze ruime ervaring, kennis en passie voor de prachtige bestemmingen, helpen wij je graag bij het maken van de juiste keuzes tijdens het ontwerpen van jouw ideale reis.