Tsavo National Park

Spectaculaire wildernis, overvloedig wildlife.

SCROLL

Tsavo National Park

Tsavo National Park, Kenia’s grootste wildreservaat, bestaat uit Tsavo East en West. In Tsavo East wachten uitgestrekte savannes en olifanten op stofbaden. Aan de andere kant, in Tsavo West, pronken vulkanische heuvels en weelderige moerassen. Beide parken bieden een overvloed aan wilde dieren, inclusief leeuwen en luipaarden. Met dramatische landschappen en majestueuze dieren is Tsavo een reis naar de rauwe schoonheid van de natuur. Ontdek de wildernis, bewonder de iconische Kilimanjaro-achtergrond en laat je betoveren door het ongeëvenaarde wildleven.

Mzima Springs: Mzima Springs, gelegen in Tsavo West, is een oase van frisheid en biodiversiteit. Hier kun je krokodillen, nijlpaarden en diverse vogelsoorten bewonderen terwijl ze genieten van het kristalheldere water. Het is een betoverende plek waar de natuur in al haar pracht tot leven komt.

Shetani Lava Flow: De Shetani Lava Flow in Tsavo West, is een fascinerend landschap gevormd door oude vulkanische activiteit. De uitgestrekte lavavelden getuigen van de kracht en schoonheid van de natuur, waardoor bezoekers een unieke en mysterieuze omgeving kunnen verkennen. Het contrast tussen de zwarte lavarotsen en het omliggende landschap creëert een indrukwekkend schouwspel dat de geologische geschiedenis van de regio onthult.

Lugard Falls: Lugard Falls in Tsavo East, is een betoverende serie watervallen op de Galana-rivier. Het witte schuim van het stromende water snijdt door de rode rotsformaties, waardoor een schilderachtig tafereel ontstaat. Bezoekers kunnen genieten van het natuurschoon, met kolkende stroomversnellingen en spectaculaire uitzichten. Deze idyllische plek biedt de perfecte gelegenheid om de natuurlijke pracht van Tsavo East te ervaren.

Roaring Rocks: Roaring Rocks in Tsavo East, vormen indrukwekkende kliffen langs de Yatta-klif. Door de wind veroorzaken ze een opvallend geluid. Met panoramisch uitzicht op de Tsavo-savannes is deze plek een natuurlijk wonder dat de avontuurlijke ziel boeit.

Ngulia Rhino Sanctuary: Ngulia Rhino Sanctuary in Tsavo West, is een toevluchtsoord voor de bedreigde zwarte neushoorn. Bezoekers ervaren hier natuurbescherming in actie, met kansen om deze majestueuze dieren te spotten. Het heuvelachtige landschap biedt een schilderachtig decor voor het behoud van de neushoornpopulatie en een unieke safari-ervaring.

Mudanda Rock: Mudanda Rock in Tsavo East, is een opvallende rotsformatie te midden van de savanne. Deze rots trekt olifanten aan die hier komen om te drinken bij de natuurlijke dam aan de voet ervan. Het biedt bezoekers een panoramisch uitzicht op het omliggende landschap en een unieke mogelijkheid om wilde dieren, waaronder olifanten, te observeren in hun natuurlijke habitat.

Maak kennis
met ons team

Door onze ruime ervaring, kennis en passie voor de prachtige bestemmingen, helpen wij je graag bij het maken van de juiste keuzes tijdens het ontwerpen van jouw ideale reis.