Samburu
National Reserve

Wildernis van ongeëvenaarde schoonheid

SCROLL

Samburu National Reserve

Nationaal park

Samburu National Reserve in Kenia is een juweel van biodiversiteit, doordrenkt met unieke fauna en adembenemende landschappen. Deze oase aan de oevers van de Ewaso Ng’iro-rivier biedt een thuis aan zeldzame diersoorten. Ontdek de rijke Samburu-cultuur en ervaar de magie van een ongerept stukje Afrika, waar wilde schoonheid en traditionele charme samenkomen. Samburu verwelkomt avonturiers met open armen voor een safari-ervaring die blijvende indrukken achterlaat.

Reticulated Giraffe: De Reticulated giraffe een unieke ondersoort met opvallende vlekken die lijken op een netwerk. In Samburu National Reserve kun je deze elegante giraffen bewonderen. Ze zijn goed aangepast aan drogere omstandigheden en gedijen in het unieke ecosysteem van Samburu. Met hun kenmerkende vacht en gracieuze houding voegen de netgiraffen een bijzondere charme toe aan de wilde schoonheid van het reservaat.

Grévy-zebra: De Grévy-zebra is een zeldzame en indrukwekkende zebraondersoort te vinden in Samburu National Reserve. Met zijn grotere gestalte, smallere strepen en witte buik onderscheidt de Grévy-zebra zich van andere zebra’s. Deze prachtige dieren voegen een uniek en fotogeniek element toe aan het wildleven van Samburu, en hun aanwezigheid draagt bij aan de diversiteit van deze opmerkelijke Keniaanse bestemming.

Beisa Oryx: De Beisa Oryx, ook wel bekend als de Samburu Oryx, is een opvallende antilopesoort die te vinden is in het Samburu National Reserve. Met zijn kenmerkende lange, rechte hoorns en zilverachtig witte vacht, voegt de Beisa Oryx een elegante uitstraling toe aan het wilde landschap van Samburu. Deze grazers zijn goed aangepast aan het droge klimaat van de regio en vormen een intrigerend onderdeel van de rijke biodiversiteit van het reservaat. Hun gracieuze aanwezigheid draagt bij aan de charme van een safari-ervaring in Samburu National Reserve.

Matthews Range: Matthews Range een betoverend gebergte met weelderige bossen, spectaculaire kloven en een rijke biodiversiteit. Het herbergt inheemse gemeenschappen en biedt een ongerepte wilderniservaring.

Ewaso Ng’iro-rivier: De Ewaso Ng’iro-rivier in Samburu National Reserve, vormt het levensbloed van het ecosysteem. Haar water trekt wilde dieren aan, wat resulteert in overvloedige safari’s langs haar oevers.

Samburu-cultuur: De Samburu-cultuur in Kenia’s Samburu National Reserve is rijk aan tradities, met kleurrijke kleding, sieraden en dansen die de unieke identiteit van dit inheemse volk weerspiegelen. Ervaar hun gastvrijheid en leer over eeuwenoude gebruiken tijdens een culturele ontmoeting.

Hoogtepunten

Maak kennis
met ons team

Door onze ruime ervaring, kennis en passie voor de prachtige bestemmingen, helpen wij je graag bij het maken van de juiste keuzes tijdens het ontwerpen van jouw ideale reis.