Okavango Delta

Een waterparadijs in de wildernis

SCROLL

Okavango Delta

De betoverende Okavango Delta, een van ‘s werelds meest unieke en ongerepte natuurbestemmingen. Gelegen in het hart van Botswana, biedt deze delta een weelderig waterparadijs, waar onvergetelijke avonturen en adembenemende natuur samenkomen.

Hoogtepunten:

  • Drijvende Waterwegen: Verken de delta per traditionele mokoro (kano) en laat je leiden door de met riet omzoomde waterwegen. Ervaar de sereniteit van drijvende door papyrus omgeven kanalen terwijl je wordt omringd door de geluiden van de natuur.
  • Overvloedig Wildleven: De Okavango Delta herbergt een overvloed aan wildlife. Maak game drives en ontdek olifanten, leeuwen, buffels, en diverse vogelsoorten.
    De delta staat bekend om zijn concentratie van dieren in het droge seizoen.
  • Unieke Accommodaties: Geniet van exclusieve lodges en luxueuze tentenkampen die harmonieus samengaan met de natuur. Sommige accommodaties bieden verhoogde uitzichtpunten voor een panoramisch zicht op de omgeving.
  • Panoramische Vluchten: Neem deel aan een schilderachtige vlucht boven de delta voor een adembenemend uitzicht op de uitgestrekte waterwegen, eilanden en het omringende wildleven.
  • Culturele Ontmoetingen: Maak kennis met de lokale bevolking, de Bayei-mensen, die al eeuwenlang harmonieus samenleven met de delta. Leer over hun traditionele manieren van leven en vissen.

 

De droge periode van mei tot oktober is ideaal voor wildlife-waarnemingen, terwijl de regentijd van november tot april zorgt voor een weelderig landschap en
migrerende vogels. Zorg voor lichte kleding, een hoed en zonnebrandcrème. Kies voor een combinatie van water- en landactiviteiten om de diversiteit van de delta ten volle te ervaren.

De Okavango Delta is een juweel in de wildernis, waar de tijd lijkt stil te staan en de natuur de hoofdrol speelt. Ontdek de magie van dit waterparadijs en laat je betoveren door de ongerepte pracht van Botswana’s unieke schat.

Hoogtepunten

Maak kennis
met ons team

Door onze ruime ervaring, kennis en passie voor de prachtige bestemmingen, helpen wij je graag bij het maken van de juiste keuzes tijdens het ontwerpen van jouw ideale reis.