Ngorongoro Conservation Area

Kratervol Afrikaans leven

SCROLL

Ngorongoro Conservation Area

Ngorongoro Conservation Area in Tanzania, een uitgestrekt natuurreservaat en werelderfgoed plaats, waar de adembenemende Ngorongoro Crater een spectaculair toneel vormt voor een ongeëvenaarde wildervaring. Het Ngorongoro Conservation Area belichaamt de verbazingwekkende diversiteit van Afrika’s natuurlijke schatten en is een essentieel toevluchtsoord voor liefhebbers van wildlife en geschiedenis. Laat je betoveren door de overvloedige pracht van dit bewaarde stukje aarde, waar de tijd lijkt stil te staan en de natuur regeert.

Ngorongoro Crater: Het kroonjuweel van het reservaat, de Ngorongoro Crater, is een natuurlijk amfitheater gevuld met een overvloed aan wilde dieren.
Deze ingesloten caldera herbergt een gevarieerde populatie, van grazende zebra’s en gnoes tot majestueuze leeuwen en olifanten.

Biodiversiteit: Ngorongoro staat bekend om zijn ongelooflijke biodiversiteit. Naast de krater herbergt het gebied uitgestrekte savannes, bossen en meren, wat resulteert in een gevarieerd ecosysteem met een overvloed aan flora en fauna.

Olduvai Gorge: Duik in de prehistorische geschiedenis met een bezoek aan de Olduvai Gorge, waar archeologische opgravingen en fossielen een kijkje bieden in de evolutie van de mensheid.

Culturele ontmoetingen: Verken de levensstijl van de Maasai, de inheemse bevolking die al eeuwenlang harmonieus met de wilde natuur leeft. Maak kennis met hun tradities, ambachten en de betekenisvolle rol die ze spelen in het behoud van het gebied.

De droge seizoenen van juni tot september en december tot februari zijn ideaal voor wildobservaties. Het weer is mild, en de dieren concentreren zich rond waterbronnen. Neem verrekijkers mee voor optimale wildobservaties in de krater. Respecteer de lokale cultuur en het delicate ecosysteem tijdens je verblijf.

Maak kennis
met ons team

Door onze ruime ervaring, kennis en passie voor de prachtige bestemmingen, helpen wij je graag bij het maken van de juiste keuzes tijdens het ontwerpen van jouw ideale reis.