Lake Taupō

Kratermeer

SCROLL

Lake Taupō

Kratermeer

Het prachtige Lake Taupō is ongeveer zo groot als Singapore en is eigenlijk meer een binnenzee.
Taupō ontstond bijna tweeduizend jaar geleden door een vulkaanuitbarsting die zo groot was dat hij de lucht in Europa en China verduisterde. Bezoek de Maankraters
en je ziet het bewijs van de vurige geboorte van het meer in de geisers, stomende kraters en kokende modderpoelen. Op sommige stranden van Taupō kunnen zwemmers en peddelaars genieten van warme, geothermische waterstromen.

Even ten noorden van Taupō ligt de meest bezochte attractie van Nieuw-Zeeland, de magnifieke Huka Falls, waar elke seconde meer dan 220.000 liter water over
de rotswand dondert.

Lake Taupō, het grootste meer van Nieuw-Zeeland, is een speeltuin voor watersportliefhebbers, met mogelijkheden om te vissen, kajakken, zeilen en jetskiën.
De Māori-rotstekeningen bij Mine Bay, die je alleen vanaf het water kunt zien, zijn een geweldige boottocht of kajaktocht. In de bossen rond het meer kun je wandelen en mountainbiken op elk niveau. De omringende natuur biedt ook tal van wandel- en fietspaden. Voor de meer avontuurlijke zielen zijn er mogelijkheden voor bungeejumpen, skydiven en helikoptervluchten om de spectaculaire geothermische landschappen van dichtbij te ervaren.

Maar waar Taupō echt bekend om staat, is vissen. Het stadje Turangi heeft de grootste natuurlijke forelvisserij ter wereld; dit is de plek om een lijn uit te gooien en op zoek te gaan naar de grote vis. Turangi is ook een handige uitvalsbasis om het Tongariro National Park te verkennen, of je nu de Tongariro Alpine Crossing loopt (de populairste dagwandeling van Nieuw-Zeeland) of gaat skiën in de skigebieden van Whakapapa en Turoa.

Taupō ligt centraal op het Noordereiland, op ongeveer 3 1/2 uur rijden van Auckland en 4 1/2 uur rijden van Wellington. Er heerst hier een echt vriendelijke cultuur.

Maak kennis
met ons team

Door onze ruime ervaring, kennis en passie voor de prachtige bestemmingen, helpen wij je graag bij het maken van de juiste keuzes tijdens het ontwerpen van jouw ideale reis.