Lake Nakuru
National Park

Een vogelparadijs in de Rift Valley

SCROLL

Lake Nakuru National Park

Verscholen in de Keniaanse Rift Valley biedt Lake Nakuru National Park een spectaculair schouwspel van wilde schoonheid. Bekend om zijn glinsterende alkalische meer trekt het park natuurliefhebbers met zijn ongeëvenaarde vogelleven aan, waaronder duizenden flamingo’s die de oevers sieren. Naast deze sierlijke vogels herbergt het park diverse diersoorten, zoals neushoorns, leeuwen en giraffen. Het schilderachtige landschap, met glooiende heuvels en acaciabossen, voegt een vleugje magie toe aan elke safari-ervaring. Lake Nakuru National Park belooft een betoverende ontmoeting met de wilde pracht van de natuur.

Lake Nakuru: Beroemd om zijn betoverende schoonheid, herbergt jaarlijks duizenden flamingo’s die de oevers sieren. Het meer transformeert in een roze oase, waar de gracieuze vogels zich verzamelen om te foerageren. Deze adembenemende flamboyante weergave creëert een uniek schouwspel, waar de roze gloed van de flamingo’s harmonieert met de serene omgeving. Het is een onvergetelijke ervaring om getuige te zijn van dit natuurlijke spektakel, dat Lake Nakuru tot een waar paradijs voor vogelliefhebbers maakt.

Makalia-waterval: De Makalia-waterval, gelegen in het schilderachtige Lake Nakuru National Park, is een natuurlijk juweel dat bezoekers betovert met zijn majestueuze schoonheid. Het heldere water stort zich vanaf de kliffen naar beneden, omringd door weelderig groen en de geluiden van de natuur. De Makalia-waterval biedt een rustige toevluchtsoord, waar natuurliefhebbers kunnen genieten van een vredig moment te midden van het overweldigende landschap van het park.

Baboon Cliff: Een uitkijkpunt dat zijn naam dankt aan de nieuwsgierige bavianen die de rotsen bewonen. Vanaf deze spectaculaire klif hebben bezoekers een adembenemend panoramisch uitzicht over het meer en het omliggende landschap. Het is een ideale plek voor natuurliefhebbers om te genieten van zowel de weelderige omgeving als de diverse flora en fauna van het park.

Wildlife: Lake Nakuru National Park staat bekend om zijn gevarieerde wildlife, waaronder leeuwen, neushoorns, giraffen en talloze vogelsoorten. De met flamingo’s bezaaide oevers van het meer bieden een unieke aanblik, terwijl de grasvlaktes kansen bieden om grote kuddes herbivoren te spotten. Het park is een paradijs voor natuurliefhebbers en fotografen.

Maak kennis
met ons team

Door onze ruime ervaring, kennis en passie voor de prachtige bestemmingen, helpen wij je graag bij het maken van de juiste keuzes tijdens het ontwerpen van jouw ideale reis.