Lake Manyara
National Park

Wildernis in perfectie

SCROLL

Lake Manyara National Park

Verscholen aan de voet van de Grote Slenk in Tanzania ligt het betoverende Lake Manyara National Park. Dit park, omringd door majestueuze bergen en de oever van het gelijknamige meer, verwelkomt reizigers met een harmonieuze combinatie van weelderige flora, diverse fauna en adembenemende landschappen.

Flamboyante flamingo’s: Langs de oevers van het zoutwatermeer schilderen de flamboyante flamingo’s het wateroppervlak in een levendig palet van roze tinten.
Deze prachtige vogels vormen een indrukwekkend schouwspel terwijl ze in grote aantallen neerstrijken, hun elegante silhouetten weerspiegelen in het kalme water.
De betoverende scène, waarin ze zich voeden met microscopische algen, voegt een vleugje pracht toe aan de serene atmosfeer van Lake Manyara. Voor bezoekers is het een unieke gelegenheid om deze mooie vogels in hun natuurlijke omgeving te bewonderen en te genieten van de ongeëvenaarde schoonheid die ze aan het park verlenen.

Boom klimmende leeuwen: In het betoverende Lake Manyara National Park laten de indrukwekkende boom klimmende leeuwen een opmerkelijk schouwspel zien.
Hier tonen deze statige roofdieren een uniek gedrag door zich hoog in de acaciabomen te verschuilen. Wetenschappers suggereren dat dit voortkomt uit het vermijden van hinderlijke insecten op de grond en het zoeken naar verkoeling in de boomtoppen. Voor bezoekers biedt dit een buitengewone kans om leeuwen te observeren in een ongebruikelijke habitat, waar de katachtigen hun behendigheid als klimmers tentoonspreiden. De boom klimmende leeuwen van Lake Manyara creëren een memorabele wilderniservaring, waar de natuur haar meest fascinerende kant onthult.

Diversiteit aan ecosystemen: Van dichte bossen tot uitgestrekte savannes en moerasgebieden, het park herbergt een rijke diversiteit aan ecosystemen. Dit zorgt voor een breed scala aan dieren in het wild, waaronder olifanten, giraffen, nijlpaarden en talloze vogelsoorten.

De drogere periode van juni tot september biedt optimale omstandigheden voor wildobservaties en het verkennen van het park. Neem een verrekijker mee om
de vogelrijkdom langs het meer te bewonderen. Verken de wandelpaden en boomhutten voor unieke perspectieven op het park.

Lake Manyara National Park is een juweel in de Tanzaniaanse wildernis, waar elke bocht in de weg een nieuw avontuur onthult en waar de natuurlijke pracht blijft verbazen. Een bezoek aan dit park belooft een onvergetelijke reis vol ontdekking en verwondering.

Hoogtepunten

Maak kennis
met ons team

Door onze ruime ervaring, kennis en passie voor de prachtige bestemmingen, helpen wij je graag bij het maken van de juiste keuzes tijdens het ontwerpen van jouw ideale reis.