Kruger National Park

Natuurreservaat

SCROLL

Kruger National Park

Natuurreservaat

Als je aan Zuid-Afrika denkt, denk je zeker aan het iconische Kruger National Park. Het Kruger National Park is een van de beroemdste natuurreservaten ter wereld. Wereldwijd is het de grootste en oudste en trekt het bijna een miljoen bezoekers per jaar. Je kunt er niet alleen een glimp opvangen van de beroemde Big Five, maar je wordt er ook omringd door honderden soorten vogels, eeuwenoude bomen, kronkelende rivieren, fantastische accommodatie en avontuur.

In het Kruger National Park leven duizenden dieren. Van giraffen die op zoek zijn naar acaciabladeren om op te kauwen en een kudde buffels die de weg voor je oversteken, tot ongrijpbare grote grote katten die genieten van een plekje in de schaduw en visarenden die hun kenmerkende roep laten horen, het is de Lion King maar dan live. Dit is slechts een kleine greep uit alle dingen die je kan zien, horen en doen in een van ‘s werelds meest geliefde wildparken. 

Met zoveel te zien en te doen, is het niet vreemd dat het Kruger National Park meer dan 1,4 miljoen bezoekers per jaar krijgt. Het park is 352 km lang van noord naar zuid en gemiddeld 65km van oost naar west. Dit betekent dat het bijna net zo groot is als de helft van Nederland! Plan daarom je reis in het park. Probeer niet een te grote afstand af te leggen. Langzaam rijden en regelmatig stoppen levert veel meer actie op dan een zo groot mogelijke afstand af te leggen.

Het Kruger National Park bevindt zich in een gebied met veel zomerse (oktober tot april) neerslag. Deze neerslag is meestal het resultaat van convectie, en valt daarom meestal in de vorm van zware regen- en onweersbuien. De zomermaanden zijn er erg heet en vochtig met temperaturen die vaak boven de 38° C stijgen. De wintermaanden zijn van mei tot augustus. De temperaturen zijn dan erg aangenaam met relatief warme dagen en frisse nachten.

Hoogtepunten

Maak kennis
met ons team

Door onze ruime ervaring, kennis en passie voor de prachtige bestemmingen, helpen wij je graag bij het maken van de juiste keuzes tijdens het ontwerpen van jouw ideale reis.