Karoo

Woestijnlandschap

SCROLL

Karoo

Woestijnlandschap

Betreed de adembenemende wereld van de Groote Karoo en de Kleine Karoo, twee onderscheidende regio’s in Zuid-Afrika die zich uitstrekken over uitgestrekte landschappen en een ongekende charme bieden voor reizigers op zoek naar unieke ervaringen.

Groote Karoo

  • Weidsheid van de Vlaktes: De Groote Karoo, een uitgestrekte halfwoestijn, verwelkomt je met eindeloze vlaktes, majestueuze bergen en een stilte die diep doordringt. Ontdek de rustige schoonheid van de Karoo-vlaktes, waar struisvogels vrij rondlopen en windmolens sierlijk draaien.
  • Historische Stadjes: Verken historische stadjes zoals Graaff-Reinet, omsloten door imposante valleien. Bewonder de Kaap-Hollandse architectuur en leer over de rijke geschiedenis van de regio.

 

Kleine Karoo

  • Cango-grotten: Ondergrondse wonderen wachten in de Cango-grotten, een indrukwekkend labyrint van stalactieten en stalagmieten. Maak een fascinerende reis door deze ondergrondse wereld.
  • Swartberg-pas: Doorkruis de schilderachtige Swartberg-pas, een UNESCO-werelderfgoedlocatie, met zijn kronkelende wegen en spectaculaire uitzichten. Geniet van de ruige schoonheid van de bergen.
  • Oudtshoorn en Struisvogelboerderijen: Oudtshoorn, gelegen in de Kleine Karoo, staat bekend als de “Struisvogelhoofdstad.” Breng een bezoek aan struisvogelboerderijen, waar je deze nieuwsgierige vogels van dichtbij kunt zien.

 

De Karoo staat ook bekend als een van de beste plekken ter wereld voor sterren kijken. Ontsnap aan de stadslichten en bewonder de heldere, ongerepte nachtelijke hemel. Bezoek een van de donkere hemelreservaten voor een adembenemende ervaring. Neem voldoende water mee, vooral als je afgelegen gebieden bezoekt. Overweeg een verblijf in een van de charmante guesthouses in de dorpen om de lokale gastvrijheid te ervaren. De lente (september-oktober) is ideaal voor het waarnemen van wilde bloemen in de Kleine Karoo.

Of je nu kiest voor de uitgestrekte Groote Karoo of de schilderachtige Kleine Karoo, beiden beloven een reis vol ontdekkingen, geschiedenis en de ongerepte pracht van Zuid-Afrika’s binnenland.

Hoogtepunten

Maak kennis
met ons team

Door onze ruime ervaring, kennis en passie voor de prachtige bestemmingen, helpen wij je graag bij het maken van de juiste keuzes tijdens het ontwerpen van jouw ideale reis.