Kaapstad & wijnlanden

Stad en wijnlanden

SCROLL

Kaapstad & wijnlanden

Stad en wijnlanden

Kaapstad
Kaapstad is de hoofdstad van de provincie West-Kaap en is het wetgevend centrum van Zuid-Afrika. De stad maakt deel uit van de gemeente Kaapstad. Kaapstad is samen met Pretoria en Bloemfontein een van de hoofdsteden van Zuid-Afrika. Het is na Johannesburg de grootste stad van het land.

Kaapstad ligt in het zuidwesten van Zuid-Afrika gelegen aan de Tafelbaai van de Atlantische Oceaan. De stad is internationaal bekend om de ligging aan de voet van de Tafelberg, een grote plateauachtige berg met een hoogte van 1.086 meter boven het zeeniveau. Deze berg samen met andere lagere bergen en heuvels bepalen de horizon van de stad en zijn een onmiskenbaar baken geworden. 

Het Kaapse Schiereiland, dat een lengte van bijna 35 kilometer heeft en strekt van Kaapstad in het noorden tot aan Kaap de Goede Hoop en Kaappunt, is een van ‘s werelds plantenkoninkrijken waarbij een aantal soorten alleen hier voorkomen.

De Kaapse Wijnlanden
De Kaapse Wijnlanden maken deel uit van de provincie West-Kaap in Zuid-Afrika. De bekendste wijnroute van het land is de Stellenbosch Wijnroute. De andere wijnroutes zijn Franschhoek, Paarl Vintners, Worcester Wine Route en Wellington Wine Route.

De Kaapse Wijnlanden liggen vlakbij Kaapstad, met de steden Stellenbosch en Paarl op minder dan 30 minuten rijden van de internationale luchthaven van Kaapstad en Worcester op slechts 60 minuten rijden.

De Kaapse Wijnlanden is uitgestrekt en staat bol van de evenementen, dus zorg ervoor dat je genoeg tijd uittrekt om van de prachtige omgeving te genieten, wijn te proeven, aardbeien te plukken en deel te nemen aan de vele evenementen die door de verschillende regio’s worden georganiseerd.

Maak kennis
met ons team

Door onze ruime ervaring, kennis en passie voor de prachtige bestemmingen, helpen wij je graag bij het maken van de juiste keuzes tijdens het ontwerpen van jouw ideale reis.