Johannesburg

Hart van Zuid-Afrika

SCROLL

Johannesburg

Hart van Zuid-Afrika

Johannesburg een bruisende metropool die doordrenkt is van geschiedenis, cultuur en een onmiskenbare energie. Gelegen in het hart van Zuid-Afrika, biedt Johannesburg een unieke mix van moderne stedelijke flair en diepgewortelde tradities.

Johannesburg is de grootste stad van Zuid-Afrika, gelegen in de provincie Gauteng. Johannesburg is een van de grootstedelijke gemeenten van Zuid-Afrika onder de naam City of Johannesburg Metropolitan Municipality (Engels) of Stad Johannesburg Metropolitaanse Munisipaliteit (Afrikaans). Hoewel het niet de hoofdstad van het land is, is Johannesburg wel het hart van de Zuid-Afrikaanse economie.

Johannesburg staat bekend om zijn diverse en fascinerende bezienswaardigheden. Breng een bezoek aan het Apartheid Museum, een indrukwekkende tentoonstelling die de geschiedenis van Zuid-Afrika’s strijd tegen apartheid vertelt. Verken ook het levendige Maboneng Precinct, een kunst- en cultuurwijk met straatkunst, galeries, boetiekjes en trendy cafés. Ook heeft Johannesburg een groene oases te midden van de stedelijke drukte. Bezoek het Walter Sisulu National Botanical Garden, waar kliffen, watervallen en weelderige tuinen een rustgevende ontsnapping bieden. Voor de shopliefhebbers is Sandton City een must-visit, met luxe boetieks en designerwinkels. ‘s Avonds komt de stad tot leven met een bruisend nachtleven, van chique bars in Rosebank tot bruisende clubs in Newtown.

Maak kennis
met ons team

Door onze ruime ervaring, kennis en passie voor de prachtige bestemmingen, helpen wij je graag bij het maken van de juiste keuzes tijdens het ontwerpen van jouw ideale reis.