Great Barrier Reef

Snorkel, zwem, vaar, vlieg of duik!

SCROLL

Great Barrier Reef

Koraalrif

Het Great Barrier Reef, dat op de Werelderfgoedlijst staat, is rijk aan biodiversiteit en natuurwonderen. Het is het grootste koraalrif ter wereld en strekt zich uit van de punt van Cape York in het noorden van Queensland tot Bundaberg in het zuiden. Het herbergt meer dan 1500 vissoorten, een overvloedig zeeleven en meer dan 200 vogelsoorten en is een van Australiës grootste successen op het gebied van natuurbehoud.

Het Great Barrier Reef is adembenemend om te zien – en dat geldt ook voor de omvang en reikwijdte ervan. Het rif is een enorm samenspel van ecosystemen en hun bewoners en herbergt ongeveer 600 soorten harde en zachte koralen. Harde koralen vormen de ‘ruggengraat’ van het rif en bieden een levend thuis aan een enorme reeks zeedieren, van vissen en weekdieren tot plankton en algen.

Van rotspartijen tot uitgestrekte nationale parken, van ongerept regenwoud tot exclusieve privéresorts omzoomd met hagelwitte stranden: de eilanden van het Great Barrier Reef zijn net zo divers als het leven onder de waterlijn. Met 3000 afzonderlijke riffen en meer dan 900 continentale eilanden en koraalriffen is het Great Barrier Reef de thuisbasis van enkele van ‘s werelds beste duik- en snorkelplekken, met een ontelbaar onderwaterleven dat je nergens anders op aarde vindt.

Breng uw tijd door met het verkennen van de adembenemende schoonheid door te snorkelen in de franjeriffen bij tropische eilanden, te duiken in de caleidoscoop van koralen en onderwaterleven van de buitenriffen of de enorme pracht van bovenaf te bekijken in een helikopter of watervliegtuig. Om uw steentje bij te dragen aan het behoud van het rif, kiest u voor een verblijf in een van de eco-resorts op het Great Barrier Reef. Deze wereldwijd toonaangevende aanbieders van ecotoerisme zijn toegewijd aan het verminderen van hun ecologische voetafdruk en bieden duurzame initiatieven, zodat u uw steentje kunt bijdragen aan het milieu en tegelijkertijd kunt genieten van ‘s werelds grootste ecosysteem.

Hoogtepunten

Maak kennis
met ons team

Door onze ruime ervaring, kennis en passie voor de prachtige bestemmingen, helpen wij je graag bij het maken van de juiste keuzes tijdens het ontwerpen van jouw ideale reis.