Fish River Canyon

Kloof

SCROLL

Fish River Canyon

Kloof

De Fish River Canyon (Afrikaans: Visrivierkloof of Visrivier Afgronde) ligt in het zuidelijke deel van de langste rivier van Namibië. Dit ongelooflijke geologische landschap is de op een na grootste canyon ter wereld (na de Grand Canyon in Arizona) en de grootste canyon van Afrika. De canyon is ruig, grimmig en biedt bezoekers de meest serene en adembenemende landschappen.

Vele miljoenen jaren geleden begon de Fish River zich een weg te banen door een vallei in een canyon, in het zuiden van Namibië. De canyon ligt aan de benedenloop van de Visrivier. Deze rivier vervoert niet het hele jaar door water en is niet bevaarbaar. Het water is oranjekleurig. De canyon begint bij het plaatsje Seeheim en eindigt bij Ai-Ais. Daarna mondt de rivier uit in de Oranjerivier langs de grens met Zuid-Afrika.

Het 90 kilometer lange wandelpad door de kloof is een van de populairste wandelroutes in Zuidelijk Afrika. Het is evenwel een zware wandeling, vaak bij heel
hoge temperaturen. Er wordt ook aan trailrunning gedaan in de Fish River Canyon.

Fish River Canyon, een gigantische kloof:

  • Ongeveer 161 km lang
  • Tot 27 km breed
  • En bijna 550 meter diep

Hoogtepunten

Maak kennis
met ons team

Door onze ruime ervaring, kennis en passie voor de prachtige bestemmingen, helpen wij je graag bij het maken van de juiste keuzes tijdens het ontwerpen van jouw ideale reis.