Drakensbergen

Hoogtepunten van de Afrikaanse schoonheid

SCROLL

Drakensbergen

Bergketen

Welkom in de majestueuze Drakensbergen, een indrukwekkende bergketen die de grens vormt tussen Zuid-Afrika en Lesotho. Met zijn dramatische pieken, schilderachtige valleien en rijke cultuur biedt dit spectaculaire berglandschap een onvergetelijke reiservaring voor avontuurlijke reizigers en natuurliefhebbers.

De Drakensbergen, ook bekend als de “Ukhahlamba” of “Barrière van speren”, zijn bezaaid met adembenemende pieken, waaronder de opvallende Cathedral Peak en de majestueuze Champagne Castle. Deze pieken rijzen hoog boven de groene valleien uit, waardoor een dramatisch panorama ontstaat dat elke bezoeker betovert. De regio is doordrenkt van rijke culturele betekenis, met eeuwenoude rotstekeningen van de San-bevolking die getuigen van de vroegste menselijke bewoning. Verken de Royal Natal National Park en ontdek de historische Battlefields, waar de erfenis van de Zulu-oorlogen levendig wordt gehouden.

Voor avontuurlijke reizigers is de Drakensbergen een waar paradijs. Maak onvergetelijke wandelingen naar verborgen watervallen, verken indrukwekkende kloven en beklim uitdagende pieken. In de wintermaanden biedt de regio zelfs mogelijkheden voor sneeuwactiviteiten. De Drakensbergen herbergen een rijke biodiversiteit, met zeldzame vogelsoorten, bergzebra’s en dassies die in dit ongerepte landschap thuis zijn. Verken het Giant’s Castle Game Reserve voor een kans om wilde dieren in hun natuurlijke habitat te zien.

De beste tijd om de Drakensbergen te bezoeken is tijdens de milde zomermaanden van november tot maart. Zorg voor geschikte kleding, stevige wandelschoenen en camera-apparatuur om de onvergetelijke momenten vast te leggen.

Maak kennis
met ons team

Door onze ruime ervaring, kennis en passie voor de prachtige bestemmingen, helpen wij je graag bij het maken van de juiste keuzes tijdens het ontwerpen van jouw ideale reis.