Doubtful Sound

Fjord

SCROLL

Doubtful Sound

Fjord

Doubtful Sound, gelegen aan de westkust van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland, is een spectaculair fjord dat bekend staat om zijn adembenemende landschappen en ongerepte wildernis. Het is een van de meest afgelegen en minst toegankelijke bestemmingen in Nieuw-Zeeland, waardoor het een paradijs is voor avonturiers die op zoek zijn naar een onvergetelijke natuurervaring.

Het fjord strekt zich uit over ongeveer 40 kilometer en wordt omringd door steile, met regenwoud bedekte kliffen die uit het diepe, donkere water oprijzen.
Talloze watervallen storten van grote hoogte naar beneden, waardoor een indrukwekkend schouwspel van stromend water ontstaat. De serene wateren van Doubtful Sound worden bewoond door een overvloed aan zeeleven, waaronder zeehonden, dolfijnen en soms zelfs walvissen.

Een bezoek aan Doubtful Sound begint meestal met een boottocht over Lake Manapouri, gevolgd door een schilderachtige rit over de Wilmot Pass. Vanaf daar stappen bezoekers aan boord van een cruiseschip of kajak om dieper in het fjord te verkennen. Onderweg kunnen ze genieten van de rust en stilte van deze afgelegen wildernis, terwijl ze worden omringd door indrukwekkende natuurlijke landschappen. Naast het bewonderen van de natuurlijke schoonheid van Doubtful Sound, kunnen bezoekers ook deelnemen aan activiteiten zoals wandelen, kajakken en wildlife spotten. Sommige tours bieden zelfs de mogelijkheid om ‘s nachts te kamperen aan de oevers van het fjord, zodat bezoekers de rust en schoonheid van deze afgelegen locatie ten volle kunnen ervaren.

Kortom, Doubtful Sound is een magische bestemming die reizigers de kans biedt om zich onder te dompelen in de prachtige en ongerepte natuur van Nieuw-Zeeland.
Met zijn adembenemende landschappen en afgelegen ligging is het een must-see voor iedereen die de wonderen van de natuur op het Zuidereiland wil verkennen.

Hoogtepunten

Maak kennis
met ons team

Door onze ruime ervaring, kennis en passie voor de prachtige bestemmingen, helpen wij je graag bij het maken van de juiste keuzes tijdens het ontwerpen van jouw ideale reis.