Chobe National Park

Een safari-paradijs aan de Chobe-rivier

SCROLL

Chobe National Park

Wildreservaat

In het noorden van Botswana ligt Chobe National Park, een betoverend wildreservaat dat wereldwijd wordt geprezen vanwege zijn weelderige wildlife,
schilderachtige landschappen en de majestueuze Chobe-rivier die als levensader door het park stroomt. Voor natuurliefhebbers en avonturiers is dit park een waar paradijs, waar je kunt genieten van spectaculaire wildobservaties en ontspannende boottochten langs de rivier. Of je nu op zoek bent naar avontuur of wilt genieten van de serene Afrikaanse wildernis, Chobe heet je van harte welkom.

Chobe-rivier Safari: Ervaar een onvergetelijke boottocht op de Chobe-rivier. Bewonder kuddes olifanten die langs de oevers grazen, nijlpaarden die in het water spelen en krokodillen die zonnebaden op de zandbanken.

Game Drives: Ga op game drives en ontdek de overvloed aan dieren in het park, waaronder leeuwen, giraffen, buffels en talloze vogelsoorten. De open vlaktes bieden uitstekende mogelijkheden voor het spotten van wilde dieren.

Savanne en Wetlands: Verken de diverse landschappen, van uitgestrekte savannes tot moerassen. Elk gebied herbergt unieke flora en fauna, waardoor Chobe een paradijs is voor natuurliefhebbers en fotografen.

Kasane en de Confluenten: Ontdek het nabijgelegen stadje Kasane en de samenkomst van de Chobe- en Zambezi-rivieren. De locatie biedt een ongeëvenaarde kans om de overgang tussen de twee riviersystemen te ervaren.

De droge wintermaanden van mei tot oktober zijn ideaal voor wildsafari’s, aangezien dieren zich verzamelen bij de rivier. Tijdens de regenseizoenen in november tot maart bloeit het landschap op met groen en migreren vogels naar de regio. Zorg voor lichte kleding, een hoed en zonnebrandcrème tijdens de warmere maanden.
Plan je safari’s vroeg in de ochtend of laat in de middag voor optimale dierenobservatie.

Hoogtepunten

Maak kennis
met ons team

Door onze ruime ervaring, kennis en passie voor de prachtige bestemmingen, helpen wij je graag bij het maken van de juiste keuzes tijdens het ontwerpen van jouw ideale reis.