Caprivi Strip

Landstrook

SCROLL

Caprivi Strip

Landstrook

De Caprivistrook, ook wel kortweg Caprivi genoemd, is een geografische strook die uitsteekt boven de noordoostelijke hoek van Namibië. Het grenst in het zuiden aan Botswana en in het noorden aan Angola en Zambia. Namibië, Botswana en Zambia komen samen op één punt in de oostelijke punt van de strook, die ook binnen 150 m van Zimbabwe ligt en dus bijna een vierpunt vormt. Botswana en Zambia delen een grens van 150 meter bij de grensovergang Kazungula. Het gebied werd verworven door het toenmalige Duitse Zuidwest-Afrika om toegang te krijgen tot de Zambezi rivier en daarmee een route naar de oostkust van het continent en Duits Oost-Afrika. De route bleek later niet bevaarbaar vanwege de ligging van de Victoria Falls, een van de grootste watervallen ter wereld, ongeveer 65 kilometer ten oosten van de Caprivistrook.

Binnen Namibië is de Caprivistrook administratief verdeeld tussen de regio’s Kavango East en Zambezi. Het wordt doorkruist door de Okavango rivier. De Cuando rivier vormt een deel van de grens met Botswana en de Zambezi rivier vormt een deel van de grens met Zambia. De breedte van de strook varieert van ongeveer 32 km tot 105 km.
De grootste nederzetting is Katima Mulilo, gelegen op het punt waar de Zambezi de strook bereikt.

Tijdens een reis langs deze strook kom je langs vele dorpen. Bezienswaardig zijn de watervallen van Popa, het Mudumu National Park en andere kleinere wildparken, waaronder het Bwabwata Game Park.

Maak kennis
met ons team

Door onze ruime ervaring, kennis en passie voor de prachtige bestemmingen, helpen wij je graag bij het maken van de juiste keuzes tijdens het ontwerpen van jouw ideale reis.