Abel Tasman
National Park

SCROLL

Abel Tasman National Park

Nationaal park

Abel Tasman National Park, gelegen aan de noordelijke kust van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland, is een van de meest spectaculaire en populaire nationale parken van het land. Dit park staat bekend om zijn azuurblauwe wateren, gouden zandstranden, weelderige bossen en adembenemende kustlandschappen. Het is vernoemd naar de Nederlandse ontdekkingsreiziger Abel Tasman, die als eerste Europeaan de kust van Nieuw-Zeeland verkende.

Het park biedt een scala aan activiteiten, waaronder wandelen, kajakken, zeilen, zwemmen en wildlife spotten. Een van de populairste wandelroutes is
de Abel Tasman Coast Track, een 60 kilometer lange wandeling die langs afgelegen baaien, weelderige bossen en panoramische uitzichtpunten voert. Voor avontuurlijke reizigers biedt het park ook mogelijkheden voor kajakken langs de kustlijn, waarbij je verborgen grotten, rotsformaties en afgelegen stranden kunt verkennen.

Abel Tasman National Park herbergt een rijk ecosysteem met een diversiteit aan flora en fauna. Bezoekers kunnen hier zeehonden, dolfijnen, pinguïns en een overvloed aan vogelsoorten tegenkomen. Het park is ook de thuisbasis van enkele unieke geologische formaties, zoals Split Apple Rock en Cleopatra’s Pool, die beide populaire trekpleisters zijn.

Met zijn prachtige landschappen, overvloedige flora en fauna, en tal van recreatieve activiteiten, is Abel Tasman National Park een must-visit bestemming voor natuurliefhebbers en avonturiers die de schoonheid van Nieuw-Zeeland willen ervaren.

Maak kennis
met ons team

Door onze ruime ervaring, kennis en passie voor de prachtige bestemmingen, helpen wij je graag bij het maken van de juiste keuzes tijdens het ontwerpen van jouw ideale reis.