QAS holidays

Zoekcode of naam product

Australië


Melbourne – Sydney (mei 2013)

Voorafgaand aan de toerisme beurs (ATE) in Sydney ben ik deze keer in 5 dagen van Melbourne naar Sydney gereden. Deze route stond om een of andere reden nooit hoog op mijn verlanglijst maar nu ik de route gereden heb is dat geheel veranderd.

Na een paar dagen (werken) in Melbourne begon de reis naar Wilson Promontory. Zo’n eerste stuk uit de stad is nooit mijn favoriet maar de wegen staan duidelijk aangegeven en voordat je het weet heb je de stad verlaten en rij je door de prachtige natuur.

De overnachting was op de grens van de ‘Prom’ (zoals de Australiërs Wilson Promontory noemen) in Limosa Rise Cottages. Dit is echt een aanrader. De vrijstaande bungalows hebben een prachtig uitzicht. Er is geen restaurant maar als u onderweg wat vlees en wat groente koopt dan is de aanwezige bbq een uitkomst. De volgende dag de ‘Prom’ bezocht. Dit is en prachtig natuurpark waar u allerlei wandelingen kunt maken. Squeaky Beach, Tidal River en Pillar Point zijn zeker de moeite van het bezoeken waard. Reis niet te vroeg en zeker niet te snel door het Nationale Park, onderweg naar Tidal River reden wij bijna een kangoeroe aan.

De volgende stop was Metung. Dit is een veel beter alternatief dan Lakes Entrance. De route er naar toe is prachtig en in het plaatsje vindt u een aantal leuke restaurantjes en winkels. Wij overnachtten hier in het mooie The Moorings at Metung

Door het Croajingolong (vrijwel niet uit te spreken) National Park werd de rit vervolgd naar Gipsy Point. Onderweg is het raadzaam een stop te maken bij bijvoorbeeld Marlo, Cape Conran en Mallacoota. Zorg dat u niet te laat bij uw accommodatie arriveert zodat u tijd heeft een bootje te huren en een tocht over de schitterende rivier te maken. In Gypsy Point Lakeside ziet u bij het vallen van de avond de kleurrijke vogels en kangoeroes die op het neergelegde voedsel afkomen.

Verder rijdend in oostelijke richting passeren we een aantal leuke kustplaatsen waar u heerlijk koffie kunt drinken of lunchen. Plaatsjes als Mermbula, Bermagui, Narooma en Batemans Bay zijn zeker de moeite van het bezoeken waard.

We overnachtten in Paperbark Camp. Dit is een safari stijl accommodatie middenin de bossen. Het geluid van de vogels en de dieren om u heen garanderen een heerlijke nachtrust.

De laatste dag is aangebroken en Sydney is onze eindbestemming. De laatste 2 uur van de rit merkt u echt dat u in de buurt van de stad komt en wordt het verkeer steeds drukker en de omgeving is steeds meer bebouwd.

Een korte maar zeer leuke self drive waar u ideaal een paar dagen langer over zou kunnen doen zodat u de tijd heeft om te genieten van alles wat deze schitterende omgeving te bieden heeft.

Adres

QAS holidays
Egelantiersstraat 130
1015 PR Amsterdam
+31 (0)20-6838081
info@qasholidays.nl

Openingstijden

ma t/m vr: 09:00 - 17:00 uur

Noodnummer buiten kantooruren

+31 (0)610409621

Winner of:

The First and Fifth Iron Boomerang Award
for best overall touroperator to Australia

Ubuntu Award
for most divers product to South Africa