QAS holidays

Zoekcode of naam product

Australië


Classic Larapinta Trek, Red Centre, Northern Territory

Red Centre
Een unieke wandeling door het befaamde 'Red Centre' van Australiƫ. Gezien de extreme temperaturen die hier hier voorkomen i deze wandeling alleen in de Australische winter van mei tot en met eind september te maken. Tijdens de wandeling overnacht u in semi permanente tenten of, indien u wat avontuurlijker bent ingesteld, onder de sterrenhemel in zogenaamde swags. Hoewel deze wandeling geheel in de woestijn is, kan de temperatuur in de nacht tot rond het vriespunt dalen, hoe hiermee rekening! En, al komt het niet vaak voor, ook in het Red Centre kan het regenen dus een regenjack is onontbeerlijk.

Tijdens de 6 dagen is er een 'support vehicle' u hoeft dus nooit met al uw bagage op de rug te wandelen. De trip begint en eindigt in Alice Springs en u dient de avond voor en na de trip accommodatie in Alice Springs te boeken.


Dag 1: Telegraph Station - Wallaby Gap (13,5km)
U wordt tussen 7.00 en 7.30 uur opgehaald bij uw accommodatie. De wandeling begint bij de Alice Springs Telegraph Station. U wandelt door bush, scrub (lage begroeiing), kale heuvels en schaduwrijke bossen. Vanaf de top van euro neemt u afscheid van Alice Springs en loopt door de nauwe doorgang naar Wallaby Gap. Hiervandaan word u naar de overnachtingsplaats gebracht of heeft u de optie te wandelen (extra 8km) naar het Ti Tree Wilderness Camp

Dag 2: Camp - Simpsons Gap (10km)
U wandelt in westelijke richting beschut door Bloodwoords (een eucalyptus soort) en hoge Ironwoods (eiksoort). Onderweg naar Simpsons Gap ziet u misschien een Echidna (stekelvarken) of een Black-footed Wallaby. Vanuit Simpson's Gap wordt u naar Standley Chasm gebracht waar u de klim naar het uitzichtpunt maakt.

Dag 3: Serpentine Gorge - Counts Point (15km)
Het hoogtepunt van deze dag is de 5 kilometer lange wandeling over de kam naar Counts Point. Vanaf de top ziet u Mount Sonder en ziet u de krater die ontstaan is door een komeet inslag van Gosse Bluff. Tijdens de afdaling loopt u door een bos van Hill Mulga Trees. De wandeling eindigt bij de overnachtingsplaats; Charlie's Camp. Indien u nog puf over heeft kunt u nog wandeling naar Serpentine Chalet Dam maken (extra 1km).

Dag 4: Camp - Ochre Pits (8km)
In de ochtend heeft u alsnog de optie om de wandeling naar Serpentine Chalet Dam te maken. Vervolgens wandelt u door Inarlanga (Echidna) Pass en ziet de eeuwenoude cycade planten en arriveert uiteindelijk bij de Ochre Pits. In het verleden dolven de lokale Aboriginals het oker die ze gebruikten in hun schilderijen en rotsschilderingen. De dag eindigt bij Finke River. Voor degene die nog niet genoeg gelopen heeft is er de optie de 10km lange wandeling van Ormiston Gorge naar Finke River te maken.

Dag 5: Mount Sonder (16km)
De nacht is nog nauwelijks begonnen of u wordt al gewekt voor de beklimming van Mount Sonder. Om 2 uur gaat de wekker en om 3 uur begint de wandeling naar de top van deze berg. De uitgebreide brunch wordt bij de Finke River genoten. Als de tijd het toestaat bezoekt u aan het einde van de middag Glen Helen Resort aan de voet van de berg.

Dag 6: Ormiston Pound Walk (3-4 uur)
De laatste wandeling van deze trip is de route door de Ormiston Gorge. De omgeving is schitterend en u zult hoogstwaarschijnlijk een van de vele lokale diersoorten spotten. U wordt teruggebracht naar Alice springs alwaar u tussen 16.00 en 17.00 uur arriveert.

BELANGRIJK: Dit is een wandeling door een afgelegen en vrijwel onbewoond gebied. Weersomstandigheden kunnen er voor zorgen dat er van de normale route afgeweken wordt.


Prijsbijlage 2017 - 2018 6-daagse wandeling ‘Larapinta Track’
 
'World Expeditions'
       
Periode Tourcode            Volwassene  
Volwassene LAR op aanvraag  
vertrek tussen 2 april en 28 september
 
Prijs inclusief: 5 overnachtingen in semi-permanente tenten, alle maaltijden vanaf lunch dag 1 t/m lunch dag 6, niet-alcoholische drankjes, 
 
Prijs exclusief: vluchten, huur slaapzak (A$ 20,- ter plaatse te huur),verzekeringen, kosten visa en persoonlijke uitgaven

Vertrek: 
2017: op aanvraag

 

 


 

Adres

QAS holidays
Egelantiersstraat 130
1015 PR Amsterdam
+31 (0)20-6838081
info@qasholidays.nl

Openingstijden

ma t/m vr: 09:00 - 17:00 uur

Noodnummer buiten kantooruren

+31 (0)610409621

Winner of:

The First and Fifth Iron Boomerang Award
for best overall touroperator to Australia

Ubuntu Award
for most divers product to South Africa