QAS holidays

Zoekcode of naam product

Australië


     
Red Centre, klant QAS holidays

Na een paar dagen Sydney vlogen we naar Alice Springs, waar we onze 2-persoons KEA camper in ontvangst namen. Dit is een verrassend ruime, comfortabele en toch compacte camper, netjes en schoon, met voldoende bergruimte. (Tip: pak je bagage in roltassen, want harde schalen koffers zijn in een camper van dit formaat een sta-in-de-weg).

De 450 km naar Uluru-Kata Tjuta National Park deden we in één keer en daar hadden we ongeveer 5 uur voor nodig. Uluru (Ayers Rock) is betoverend. Op de één of andere manier kan je je ogen er niet vanaf wenden! Deze rots vormt een heilige plaats voor de Aṉangu Aborigines, en zij doen dan ook het verzoek de rots niet te beklimmen. De 'base walk' is een bijna 11 km lange wandeling die rondom Uluru is uitgezet. Een geweldige manier om Uluru van dichtbij te beleven en aan het verzoek van de Aboriginals te voldoen. Uluru bij zonsondergang is een echte 'must'. De kleurveranderingen, van gloeiend oranje tot rood en aubergine vormen een fantastisch schouwspel.

Bij Kata-Tjuta (the Olgas), vormt de 3½ uur lange wandeling door de Valley of the Winds (7,4 km) een best stevige inspanning. Met een paar fikse klimmen word je beloond met fantastische vergezichten van het landschap en de rode zandduinen.

Op de terugweg naar 'The Alice' maakten we een uitstapje naar King’s Canyon in Watarrka National Park, waar de 4 uur lange 'rim walk' (6 km.) de spectaculaire uitzichten biedt over de 300m diepe kloof. Vooral bij zonsopgang vormt dat een magische ervaring! De wandeling is soms inspannend, maar beslist de moeite waard.

Terug in Alice Springs is een bezoek aan het Alice Springs Desert Park een aanrader. Het is een geweldig park waar vele geheimen van Australische leefomgevingen van het wild in de outback getoond worden. Het nachtdieren verblijf is heel bijzonder en het einde van de 20 minuten durende video presentatie 'The Changing Heart' kwam als een volslagen verrassing.

Onze ballonvlucht bij zonsopgang was een spectaculaire belevenis. De stilte van het zachtjes varen boven het spinifex gras werd alleen onderbroken door de branders van de ballon, en terwijl de zon opkwam, konden we de uitgestrektheid van de outback bewonderen. Onder ons maakten de kangoeroes zich met grote sprongen uit de voeten. Nadat de crew en de passagiers samen de ballon weer hadden ingepakt, werden we getrakteerd op een openlucht ontbijt in de woestijn.

Het West McDonnell National Park ten westen van Alice Springs, is een oer-oud landschap en een belangrijk leefgebied voor allerlei wilde dieren. Bij Ormiston Gorge hebben we de 4 uur lange wandeling Ormiston Pound walk (7 km) gevolgd. Qua afstand niet zo ver, maar het terrein maakt het een inspannende wandeling die door de variatie en de vergezichten beslist de moeite waard is. Om 12 uur ‘s middags is het wel zaak om bij Standley Chasm te zijn: precies op dat moment staat de zon loodrecht boven deze nauwe kloof waarbij de roodgekleurde rotswanden mooi verlicht zijn. Tegen zonsondergang kan je de zeldzame en mensenschuwe black-footed wallabies zien op de rotsen bij Simpson’s Gap.

Ongeveer 30 km noordelijk van Alice Springs, op de Stuart Highway, staat een kunstwerk waar de weg de Steenbokskeerkring passeert. Een mooi plekje voor een foto.

Ongeveer 400 km verder naar het noorden kruist de Stuart Highway het Devils Marbles Conservation Reserve, ook een heilige plaats voor de Aboriginals. Volgens de overleveringen zijn de rotsen de eieren van de regenboog slang. In werkelijkheid zijn de soms enorme granieten blokken het resultaat van eeuwenlange erosie. Tussen deze rotsen lopend vormen zij een imposante aanblik en de verschillende stadia van die erosie zijn duidelijk zichtbaar – sommigen zijn als met een enorm mes doormidden gesneden.

Louise & René Spaargaren
Vaste klanten van QAS sinds 2000

Adres

QAS holidays
Egelantiersstraat 130
1015 PR Amsterdam
+31 (0)20-6838081
info@qasholidays.nl

Openingstijden

ma t/m vr: 09:00 - 17:00 uur

Noodnummer buiten kantooruren

+31 (0)610409621

Winner of:

The First and Fifth Iron Boomerang Award
for best overall touroperator to Australia

Ubuntu Award
for most divers product to South Africa